Medicina de urgenta va fi predata dupa o curricula inovativa

09/08/2011

Medicina de urgenta va fi predata dupa o curricula inovativa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicina-de-urgenta-va-fi-predata-dupa-o-curricula-inovativa/

Peste 1.200 de studenti din Universitatile de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca si Targu-Mures vor studia disciplina “medicina de urgenta” dupa o curricula inovativa, bazata pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfasura 24 de luni, in valoare de peste 9.500.000 de lei, cofinantat din Fondul Social European, transmite Agerpres.

Opt cadre didactice din cele doua institutii de invatamant medical superior, implicate in dezvoltarea de curricule moderne si adaptate cerintelor europene in sistemul de invatamant medical, au participat la cursuri de perfectionare desfasurate in aceasta primavara la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Parteneri in derularea programului educational in “medicina de urgenta”, destinat studentilor din ciclul de studii de licenta din cele doua universitati, sunt Societatea Franceza de Medicina de Catastrofa, Fundatia pentru SMURD si Asociatia Shotron.

Proiectul vizeaza, pe termen scurt, imbunatatirea activitatilor de formare profesionala si elaborarea de materiale didactice, iar pe termen mediu si lung imbunatatirea calitatii pregatirii medicilor tineri in acordarea asistentei de urgenta. “Aceasta forma de pregatire este extrem de importanta, fiindca problemele cele mai grele cu care se confrunta un medic tanar sunt urgentele. Proiectul este complementar cu cel de “Medicina de dezastre”, mult mai amplu, inceput in urma cu un an. Cele opt cadre didactice se pregatesc sa sustina cursuri folosind metode ultramoderne.

Cluj-Napoca si Targu-Mures au investit mult in tehnologia educatiei, dispun de simulatoare si alte aparate de ultima generatie. Franta a fost aleasa ca parter de proiect pentru ca experienta medicilor din Hexagon este de necontestat si practica. Noi vrem sa aducem experienta practica in cursurile pentru studenti”, a explicat Raed Arafat, fondatorul SMURD si subsecretar de stat in MS.

Sursa: www.paginamedicala.ro

autor

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: