Medicii supraponderali, mai putin deschisi la discutii cu pacientii despre slabit

02/02/2012

Medicii supraponderali, mai putin deschisi la discutii cu pacientii despre slabit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-supraponderali-mai-putin-deschisi-la-discutii-cu-pacientii-despre-slabit/

medici supraponderali discutii pacienti slabitMedicii supraponderali, comparativ cu cei care au o greutate normala, sunt mai putin dispusi sa discute cu pacientii lor despre slabit. Aceasta este concluzia unor cercetatori americani de la Facultatea de Medicina a Universitatii „Johns Hopkins” din SUA, citati de adevarul.ro.

Doar 18% din medicii supraponderali si obezi discuta despre slabit cu pacientii care au probleme de greutate similare. Prin comparatie, 30% din doctorii care se incadreaza in limitele normale ale greutatii aduc in discutie necesitatea eliminarii kilogramelor in plus.

Cercetatorii de la „Johns Hopkins” au mai descoperit ca majoritatea medicilor (93%) diagnosticheaza un pacient ca fiind obez doar daca ei cantaresc mai putin sau daca au aceeasi greutate cu el. Aceasta inseamna ca greutatea doctorilor joaca un rol in perpetuarea problemei obezitatii cu care se confrunta lumea moderna. Ei pot transmite pacientilor un mesaj gresit cu privire la greutatea normala.

O alta observatie a fost aceea ca mai multi medici cu probleme de greutate recomandau medicamente, mai degraba decat schimbarea stilului de viata. Acest lucru poate reflecta o lipsa de incredere in astfel de metode de slabit din partea medicilor supraponderali, rezultata fie din experienta personala, fie dintr-o ingrijorare subconstienta ca sfaturile nu vor fi privite cu incredere de pacienti atata vreme cat sunt oferite de medici cu probleme de greutate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala