Medicii specialisti pot face importul datelor in Programul de diabet

22/08/2011

Medicii specialisti pot face importul datelor in Programul de diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-specialisti-pot-face-importul-datelor-in-programul-de-diabet/

Ministerul Sanatatii anunta medicii specialisti cu responsabilitati in cadrul Programului national de diabet zaharat ca pot face importul datelor existente. Asta daca au primit acces la aplicatia RoDiab, adica user-name si parola.

“Fisierele continand datele existente se vor trimite pe suport fizic (de ex. CD ) catre Centrul National pentru Statistica si Informatica in Sanatatea Publica din str. George Vraca nr. 9, sect. 1, cod postal: 010146, impreuna cu numele medicului caruia ii apartin datele si numele centrului medical in care activeaza medicul respectiv”, mentioneaza reprezentantii Ministerului intr-un document postat pe site-ul institutiei.

Medicii care doresc sa importe date din vechiul sistem RoDiab Net, trebuie sa transmita doua fisiere: rodiab.mdb si rodiab.mdw. Acestea pot fi gasite in“C:Program FilesRoDiab NETData”, este specificat in document.

In cazul in care programul RoDiab NET functioneaza in retea, medicii trebuie sa transmita fisierele rodiab.mdb si rodiab.mdw “de pe calculatorul care indeplineste rolul de server”. Specialistii care vor sa transmita date din alte sisteme de inregistrare a pacientilor, ele trebuie expediate intr-un format comun: MS Excel, DBF, etc. si sa contina minim datele de identificare ale pacientului (Nume, Prenume, CNP, Localitate).

In functie de compatibilitatea cu RoDiab WEB se pot importa si alte date, cum ar fi cele legate de tratament sau analize, insa acestea se vor analiza de la caz la caz, mai anunta reprezentantii Ministerului.

Pentru asistenta legata de identificarea fisierelor necesare si transmiterea lor, medicii se pot adresa catre Call Center, la numerele de telefon: 021.206.45.98, 0372.11.95.98.

Reamintim ca pentru validarea medicilor este necesara inregistrarea prealabila a unitatii sanitare in cadrul careia acestia isi desfasoara activitatea. Medicii specialisti care lucreaza in mai multe spitale trebuie sa completeze cate o cerere pentru fiecare unitate in parte. Modele de cereri de inregistrare (a medicului si a institutiei) sunt detaliate in stirea “Medicii – asteptati sa se inscrie in Programul de diabet”.

Autor: Mirabela Viasu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: