Medicii romani vanati de sistemul de sanatate britanic

26/02/2014

Medicii romani vanati de sistemul de sanatate britanic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-romani-vanati-de-sistemul-de-sanatate-britanic/

Profesionistii din sistemul de sanatate romanesc sunt candidatii favoriti in ocuparea posturilor vacante din Sistemul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS). Foarte cautate sunt si asistentele medicale, avand in vedere ca la aceasta specializare se inscriu tot mai putini studenti in Marea Britanie.

Peste 1400 de asistente din Romania au plecat in Marea Britanie

In ultimii trei ani, 1.471 de asistente medicale au ales sistemul de sanatate britanic pentru a profesa.

Reprezentanti ai sistemului din Marea Britanie spun ca s-a ajuns la o nevoie atat de mare de personal strain in sistemul medical din cauza economiilor de 20 de miliarde de lire sterline destinate eficientizarii, dar care au afectat bugetele pentru formarea profesionala a noilor asistente.

“Pachet atractiv si un loc fantastic pentru a lucra”

Angajatorii britanici ii atrag pe medicii si asistentele din Romania prin promisiunea unui salariu atractiv, la care se adauga conditii foarte bune de munca.

“Ne asteptam sa aiba un nivel bun de limba engleza si experienta, iar noi oferim un pachet foarte atractiv intr-un loc minunat si un loc fantastic pentru a lucra”, a precizat un reprezentant al Cambridge University Hospitals.

Peste 20.000 de posturi vacante in Marea Britanie

Howard Catton, director de politici la Royal College of Nursing, precizeaza ca nici macar cele 20.000 de posturi pentru asistentele medicale nu vor acoperi necesarul in Marea Britanie.

Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, considera ca a inceput o adevarata competitie in Europa intre angajatori. Astfel, doar luna trecuta Marea Britanie anunta 10.367 de posturi vacante pentru romani.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: