Medicii romani si straini vor opera, la Spitalul Grigore Alexandrescu, mai multi copii cu probleme cardiace

17/01/2018

Medicii romani si straini vor opera, la Spitalul Grigore Alexandrescu, mai multi copii cu probleme cardiace

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-romani-si-straini-vor-opera-la-spitalul-grigore-alexandrescu-mai-multi-copii-cu-probleme-cardiace/


Medici romani si straini vor opera in aceasta saptamana la Spitalul de Urgenta “Grigore Alexandrescu”, 10 copii cu probleme cardiace si vor interveni in cazul altor 7 prin cateterism.

”In cadrul acestei misiuni vor fi tratati 17 copii. Acestia au fost selectionati de catre dr. Cristina Olteanu si dr. Solweig Harling, medici cardiologi, in cadrul unei actiuni de diagnosticare a 60 de copii, care a avut loc in luna noiembrie 2017. Dr. Rodrigo Soto, chirurg, si dr. Michael Camitta, cardiolog, impreuna cu chirurgii romani dr. Manuel Chira si dr. Andrei Barsan, au stabilit ca 10 pacienti sa fie operati, iar ceilalti tratati prin cateterism. Dr. Pavel Platon si dr. Gaute Dohlen, cardiologi interventionisti, coordoneaza echipa de interventii prin cateterism”, precizeaza reprezentantii spitalului intr-un comunicat de presa.

Aceasta este cea de-a doua misiune din cadrul unui Global Grant finantat prin Fundatia Rotary International si coordonat de catre Rotary Club Bucuresti.

Potrivit sursei citate, acesta este cel de-al doilea Global Grant si cea de-a cincea misiune care are loc la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

De asemenea, aici are loc si instruirea personalului medical din Sectia de chirurgie cardiaca pediatrica, misiune ce reuneste medici si asistente din Statele Unite, Norvegia si Danemarca.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUUMC: 68 de interventii chirurgicale de transplant de cornee si sapte de tesut osos

Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

Costache: Subfinantare cronica a programelor de sanatate ne-a dus la situatia in care suntem

Anul trecut, au fost raportate peste 5.800 de incidente in timpul asistentei medicale

Masuri privind accesul in Spitalul Judetean Piatra-Neamt | O angajata a fost injunghiata mortal in biroul sau