Medicii iau atitudine in spatiul online

13/08/2015

Medicii iau atitudine in spatiul online

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-iau-atitudine-in-spatiul-online/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UEAu indurate destul, si-au inghitit nemultumirile ani de-a randul, dar nervozitatea creste pe zi ce trece. Acum, insa, cel putin la nivel informal, medicii par gata de greva.

Pe o retea de socializare s-a format deja un grup alcatuit din peste 7700 de de membri la aceasta ora, intitulat: “Medici gata de greva! Solicitam salarii decente”.

Pe aceasta pagina, medicii solicita, printre altele, salariul de baza de 1000 de euro, garzi platite, medicamente pentru pacienti, asigurarea consumabilelor in spitale si spitale in care sa nu „ne cada tavanul in cap sau sa miroasa a mucegai, relateaza presa centrala.

Numarul membrilor care adera la acest grup creste de la ora la ora, de la o zi la alta.

“Vrem deblocarea posturilor de medici specialisti/primari pentru ca nu este normal sa termini un rezidentiat intr-un anumit domeniu, sa fie nevoie in spital de tine, dar in acelasi timp sa nu existe locuri”, se mai arata intr-o doleanta a celor care fac parte din acest grup.

“In toamna lui 2013, sindicatele din sanatate au scos in strada 5000 de oameni, printre principalii organizatori fiind Vasile Astarastoae, presedintele de atunci al Colegiului Medicilor, ulterior condamnat definitiv pentru incompatibilitate”, scrie si hotnews.ro.

De asemenea, cadre medicale din toata tara au inceput sa manifeste atitudine in urma deciziei ICJJ care spune ca medicii din spitalele de stat nu au voie sa primeasca plati suplimentare sau donatii de la pacienti.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: