Medicii monitorizeaza cinci persoane din Buzau reintoarse recent din China

05/02/2020

Medicii monitorizeaza cinci persoane din Buzau reintoarse recent din China

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-epidemiologi-monitorizeaza-cinci-persoane-din-buzau-reintoarse-recent-din-china/

Cinci persoane din judetul Buzau sunt monitorizate de medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP), dupa ce s-au intoars recent din China. Acestea sunt izolate voluntar la domiciliu.

“Cei cinci buzoieni, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, nu au avut legatura cu zona, acestia au lucrat la o distanta de 500-700 de kilometri de focar, nu au febra sau alte simptome specifice coronavirusului, dar au fost izolati preventiv la domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sanatatii”, a medicul epidemiolog Carmen Scantei, citata de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane abia reintoarse din China vor fi monitorizate prin izolare voluntara la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit sursei citate, ea a mai precizat ca ‘in scurt vor veni cateva zeci de chinezi care lucreaza la fabricile din comuna Parscov, in acest caz fiind nevoie de o suplimentare a locurilor de carantina si a numarului de specialisti epidemiologi’.

Etichete: coronavirus, monitorizare coronavirus, protectie coronavirus, dsp buzau

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala