Medicii de familie vor face teste pentru depistarea SARS-CoV-2 | Care sunt conditiile

29/12/2021
Medicii de familie vor face teste pentru depistarea SARS-CoV-2 | Care sunt conditiile

Medicii de familie vor face teste pentru depistarea SARS-CoV-2 | Care sunt conditiile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-vor-face-teste-pentru-depistarea-sars-cov-2-care-sunt-conditiile/

Guvernul a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2021 privind unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii.

Conform documentului, medicii de familie aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiana in vederea depistarii infectiei cu SARS-CoV-2, anunta Ministerul Sanatatii.

“Acestia vor achizitiona testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse in lista aprobata de Comisia Europeana, afisata pe site-ul Ministerului Sanatatii, iar pentru activitatea de testare realizata vor primi un tarif de 50 de lei/persoana, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele si echipamentele de protectie necesare testarii. Medicii de familie, care realizeaza testarea rapida au obligatia raportarii rezultatelor in aplicatia Corona Forms, imediat dupa efectuarea testarii, nu mai tarziu de ora 24:00 a zilei in care s-a acordat serviciul.”se previzeaza intr-un comunicat de presa MS.

Potrivit sursei citate, activitatea de testare se va realiza in cadrul programului de lucru si vor beneficia de ea toate persoanele inscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum si persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt inscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel putin 48 de ore, intre doua testari succesive.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS COV2, prevazute in Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborata de Institutul National de Sanatate Publica, care se publica la adresa www.insp.gov.ro si se actualizeaza periodic.

“Acest nou serviciu medical realizat de catre medicii de familie se va face in baza unui contract distinct, de natura civila, incheiat cu casa de asigurari de sanatate de catre reprezentantul legal al unitatii sanitare sau al furnizorului de servicii medicale in asistenta medicala primara, in conditiile prevazute prin ordin al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care se aproba in termen de maximum 10 zile de la data intrarii in vigoare a noii ordonante de urgenta.”, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.
Finantarea se va face de la bugetul de stat, prin transfer catre Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

Etichete: testare sars-cov-2 la medicul de familie, test rapid antigen la medicul de familie,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: