Medicii de familie: Trebuie sa iesim iar in strada, medici si pacienti?

22/06/2018

Medicii de familie: Trebuie sa iesim iar in strada, medici si pacienti?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-trebuie-sa-iesim-iar-in-strada-medici-si-pacienti/


De o saptamana nu functioneaza aproape deloc Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate, administrata si aflata in responsabilitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate!

Serviciile nu sunt validate, calitatea de asigurat/neasigurat nu poate fi verificata, seriile pentru retete nu pot fi preluate automat de pe server.

La CASMB medicii trebuie sa mearga la sediul din Baneasa, etajul 3 – biroul Contractari, unde in urma inregistrarii unei cereri scrise de mana primesc pe USB stick seriile de retete care trebuie apoi introduse in soft, pentru a putea sa scrie apoi retete electronice.

Cine raspunde? – intreaba medicii de familie pe pagina de Facebook Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti- Ilfov.

Trebuie sa iesim iar in strada, medici si pacienti? Am iesit anul trecut pentru a ni se reduce birocratia si pentru a avea conditii sa oferim servicii de calitate inalta pentru pacientii nostri. Trebuie sa iesim iar si pentru ca CNAS sa isi asume responsabilitatea pentru sistemul informatic pe care il administreaza?

Legea 95/2006 (Legea Sanatatii)

Art. 280
(1) Atributiile CNAS sunt urmatoarele:
f) raspunde pentru activitatile proprii sistemului de asigurari sociale de sanatate in fata Guvernului, a ministrului sanatatii si a asiguratilor;

(2) CNAS organizeaza si administreaza Platforma informatica din asigurarile de sanatate, care cuprinde: sistemul informatic unic integrat, sistemul national al cardului de asigurari sociale de sanatate, sistemul national de prescriere electronica si sistemul dosarului electronic de sanatate al pacientului, asigurand interoperabilitatea acestuia cu solutiile de e-Sanatate la nivel national, pentru utilizarea eficienta a informatiilor in elaborarea politicilor de sanatate si pentru managementul sistemului de sanatate.

(3) Realizarea atributiilor care revin CNAS, potrivit prezentei legi, este supusa controlului organelor competente potrivit dispozitiilor legale in vigoare

Medicii de familie se plang de zile intregi pe retelele de socializare de nefunctionarea platformei informatice de sanatate.

 

 

 

 

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice