Medicii de familie trag un semnal de alarma privind functionarea defectuoasa a SIUI

10/03/2020
Medicii de familie trag un semnal de alarma privind functionarea defectuoasa a SIUI

Medicii de familie trag un semnal de alarma privind functionarea defectuoasa a SIUI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-trag-un-semnal-de-alarma-privind-functionarea-defectuoasa-a-siui/

Medicii de familie, reprezentati de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), trag un semnal de alarma cu privire la implicatiile functionarii deficitare a Platformei informatice a asigurarilor de sanatate – SIUI – in conditiile epidemiei cu COVID 19.

“Functionarea defectuoasa a platformei SIUI incepand din 09.03.2020 a ingreunat activitatea in cabinetele medicilor de familie, a generat intarzieri ale consultatiilor programate si a facut dificila acordarea de consultatii pacientilor cu afectiuni acute. Toate acestea in conditiile in care ingrijorarea pacientilor, dar si a medicilor fata de riscul de imbolnavire cu COVID 19 este maxima, iar evitarea aglomerarilor umane reprezinta una dintre masurile care previn imbolnavirea. Am informat CNAS cu privire la pericolele pe care aceasta disfunctionalitate le genereaza si am solicitat masuri urgente de remediere”, scrie intr-un comunicat transmis, marti, de SNMF.

Potrivit sursei citate, pacientii sunt rugati sa inteleaga situatia existenta, sa inteleaga faptul ca SNMF a semnalat pericolul informand CNAS, dar ca rezolvarea acestei situatie nu depinde de medicii de familie.

Continut educational:

“Dorim sa transmitem pacientilor nostri ca in aceasta perioada, mai mult ca oricand, au prioritate la consultatii persoanele cu afectiuni acute. Rugam pacientii cu afectiuni cronice sa apeleze cu aceeasi incredere la medicul de familie, dar sa renunte la solicitarile care suporta amanare”, mai scrie in comunicatul SNMF.

De asemenea, medicii de familie mai transmit ca sunt permanent informati cu ultimele date despre epidemie si cunosc foarte bine masurile de prevenire a imbolnavirii la nivelul cabinetelor.

Potrivit acestora, “este foarte important ca efortul lumii medicale sa fie sustinut de toata populatia, prin respectarea unui barem minim de masuri de prevenire a imbolnavirii.”

Etichete: PIAS, SIUI, sistemul informatic de sanatate, sistemul cardului de sanatate, medicii de familie, coronavirus, covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: