Medicii de familie, singurii doctori care raman cu aceleasi venituri

19/08/2015

Medicii de familie, singurii doctori care raman cu aceleasi venituri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-singurii-doctori-care-raman-cu-aceleasi-venituri/

sandra_alexiuDe marirea salariala anuntata de Guvern de 25 % pentru toti medicii si membrii personalului medical, nu vor beneficia si medicii de familie. Fiecare medic de familie este platit in functie de serviciile medicale pe care le ofera pacientilor de pe lista lor.

” Medicii de familie, ca si cei din ambulatoriul de specialitate, dar si din centrele de permanenta sunt platiti prin alta metoda, in functie de serviciile pe care le efectueaza, de listele de pacienti pe care le au, de numarul de consultatii si de anumite tipuri de consultatii pe care le fac pacientilor, iar cei din centrele de permanenta sunt platiti pe tarif orar”, a declarat Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei, citata de Digi24.

Vicepresedintele SNMF mai considera ca maririle salariale sunt meritate, dar ca sistemul este in continuare subfinantat.

“In general, banii care se aduna sunt extrem de putini, la fel cum sunt platiti toti medicii din tara asta. Mai mult, noi avem si angajati. Daca se intampla cresterea salariilor celor care sunt angajati in sistem, asa cum a fost discutia, sa nu uitam ca avem angajate asistente din Romania si aceste salarii trebuie crescute”, a mai precizat Dr. Sandra Alexiu.

Reamintim ca premierul Victor Ponta a anunta marti, 18 august, ca Guvernul are in intentie adoptarea unei ordonante de urgenta privind majorarea cu 25 la suta a salariilor pentru tot personalul sanitar. Marirea salariilor ar urma sa se aplice de la 1 octombrie.

 

Citeste si  Sanatatea da in clocot! Medici: Nu vrem legalizarea spagii!

Citeste si  Ponta: “Putem de la 1 octombrie sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”

Citeste si  Marius Sepi ( SANITAS) : Toate categoriile profesionale din spital vor beneficia de majorari salariale, de la portar si pana la ultimul medic

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: