Medicii de familie protesteaza

15/06/2016

Medicii de familie protesteaza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-protesteaza-2/

GREVA-MF-BANDEROLADupa cum bine se stie, Contractul-cadru a expirat la 1 aprilie, iar la 1 iulie vor expira si actele aditionale. Acest interval de doua luni ar fi putut da autoritatilor ragaz sa negocieze un contract corect si avantajos de ambele parti, insa realitatea nu sta deloc asa.   

“Suntem dispusi sa negociem pentru viitor, dar autoritatile au obligatia sa rezolve o situatie din trecut, care nu se poate imputa medicilor, a afirmat  Dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei, citata de DCNews.

Dupa ce si-au exprimat in repetate randuri doleantele si au arata deschidere spre negociere, dar fara niciun rezultat, de astazi, medicii de familie protesteaza.

“De astazi medicii de familie din Romania poarta banderole albastre in semn de protest. Ne dorim un respect crescut pentru noi si pacientii nostri, libertatea de a ne exercita profesia, un contract mai bun, un sistem informatic competent, o finantare nediscriminatorie. Fiti langa noi!”, a scris dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei pe pagina sa de facebook.

Din noul Contract-cadru ar trebui eliminate sanctiunile dure impuse pana acum, iar medicii de familie mai cer si o varianta de back-up in cazul in care nu functioneaza sistemul informatic al CNAS. De asemenea, se cere si o finantarile corecta pentru asistenta medicala primara.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Doina Nicolescu says:

    Va urez succes!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza