Medicii de familie protesteaza

15/06/2016

Medicii de familie protesteaza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-protesteaza-2/

GREVA-MF-BANDEROLADupa cum bine se stie, Contractul-cadru a expirat la 1 aprilie, iar la 1 iulie vor expira si actele aditionale. Acest interval de doua luni ar fi putut da autoritatilor ragaz sa negocieze un contract corect si avantajos de ambele parti, insa realitatea nu sta deloc asa.   

“Suntem dispusi sa negociem pentru viitor, dar autoritatile au obligatia sa rezolve o situatie din trecut, care nu se poate imputa medicilor, a afirmat  Dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei, citata de DCNews.

Dupa ce si-au exprimat in repetate randuri doleantele si au arata deschidere spre negociere, dar fara niciun rezultat, de astazi, medicii de familie protesteaza.

“De astazi medicii de familie din Romania poarta banderole albastre in semn de protest. Ne dorim un respect crescut pentru noi si pacientii nostri, libertatea de a ne exercita profesia, un contract mai bun, un sistem informatic competent, o finantare nediscriminatorie. Fiti langa noi!”, a scris dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei pe pagina sa de facebook.

Din noul Contract-cadru ar trebui eliminate sanctiunile dure impuse pana acum, iar medicii de familie mai cer si o varianta de back-up in cazul in care nu functioneaza sistemul informatic al CNAS. De asemenea, se cere si o finantarile corecta pentru asistenta medicala primara.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Doina Nicolescu says:

    Va urez succes!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Includerea persoanelor fara adapost si a celor cu handicap sau imobilizati la pat in etapa a II-a de vaccinare

Ministrul Sanatatii: In Bucuresti avem capacitate dubla de vaccinare fata de vaccinurile disponibile in acest moment

Sibiu: Cabinet de Pneumologie pentru evaluarea copiilor care au avut Covid-19

Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare sunt varstnici sau au boli cronice

Lista de asteptare pentru vaccinarea anti-Covid daca platforma nu permite programarea