Medicii de familie pot opta pentru programul Hippokrates

21/07/2011

Medicii de familie pot opta pentru programul Hippokrates

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-pot-opta-pentru-programul-hippokrates/

Medicii rezidenti pe medicina de familie si specialistii in medicina de familie (in primii cinci ani dupa obtinerea specialitatii) se pot inscrie intr-un program de schimb de experienta in domeniul in care activeaza. Acest program are sprijinul WONCA Europe, EURACT si EURIPA.

Este pactic sansa medicilor de familie de a vizita timp de doua saptamani un cabinet de medicina familiei dintr-o tara membra VdGM, conform unui program bine definit.
Durata unui vizite este de mininum 2 saptamani, cu un program predefinit – vizitatorul trebuie sa participe la minimum 9 sesiuni pe saptamana si 2 ore pe saptamana de activitate teoretica.

In cadrul programului este utilizata de obicei limba utilizata, dar in acelasi timp este un avantaj daca vizitatorul cunoaste limba tarii gazda. VdGM recomanda un curs de limba inaintea schimbului, pentru a intelege mai bine dialogurile din cabinet dintre medic si pacienti. Vizitatorul trebuie sa stabileasca inaintea schimbului cu gazda daca aceasta este dispusa sa traduca. Inscrierile se pot face pana pe 30 noiembrie 2011.

Ce nu acopera programul

VdGM nu acopera cheltuielile de transport, cazare si intretinere pentru vizitator. Acestea cad in sarcina vizitatorului sau a gazdei, daca aceasta doreste. De asemenea, vizitatorul nu are dreptul de a interveni in consultatia medicala si cele doua saptamani neputand fi considerate experienta de munca in tara gazda.

Obligatiile gazdelor

Practic, cabinetele gazda care vor participa in acest program vor fi selectate de Vasco da Gama (VdGM) si de asociatia profesionala nationala din tara gazda, in urma exprimarii dorintei gazdei de a participa la program. Cabinetele pot fi din mediul urban (centru universitar sau nu) sau din mediul rural. Ca si obligatii, gazdele trebuie sa aiba experienta educationala, sa cunoasca limba engleza si sa se inregistreze pe site-ul VdGM.eu. Sunt recomandate in cadrul programului si schimburile bilaterale (medicul indrumator al vizitatorului sau vizitatorul, daca este specialist, sa primeasca un alt vizitator din tara gazdei).

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: