Medicii de familie lanseaza un proiect de voluntariat in beneficiul pacientilor

27/09/2011

Medicii de familie lanseaza un proiect de voluntariat in beneficiul pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-lanseaza-un-proiect-de-voluntariat-in-beneficiul-pacientilor/

FormareMedicala.ro lanseaza sectiunea Educatia Pacientilor – o initiativa a Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) – pentru a sustine medicii de familie ce se vor confrunta cu un numar de pacienti in continua crestere.

Se estimeaza ca o parte din ce in ce mai importanta a eforturilor din sistemul de sanatate va fi transferata catre medicii de familie datorita, in principal, deficitului de personal, care poate ajunge si pana la 40% din necesar la nivelul unor specializari, dupa cum precizeaza reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania.

Sectiunea Educatia Pacientilor este un proiect de voluntariat al medicilor de familie, initiat de SNMF, cu obiectivul de a facilita comunicarea dintre medicul de familie si pacient.

Medicii vor putea, dupa stabilirea diagnosticului, sa ofere pacientilor acces rapid la informatii actuale, validate stiintific si redactate intr-un limbaj adecvat pacientului despre regimul de viata recomandat, dietele recomandate, momentul in care este cazul sa se prezinte din nou la doctor, optiuni de tratament etc.

Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF, explica: “Fara a intelege boala, pacientii ignora semnele si simptomele sau renunta la tratament dupa cea mai neinsemnata ameliorare. Schimbarea stilului de viata cu unul corespunzator bolilor prezente este de asemeni in multe cazuri ignorat. Din pacate consecintele sunt  agravarea bolii si inceperea tratarii acesteia in faze avansate, ceea ce implica sanse mai mici de vindecare si costuri mai mari atat pentru pacient cat si pentru sistemul de sanatate. Rolul medicului de familie in comunicarea cu pacientul este crucial.

O mai buna comunicare medic – pacient va conduce la scaderea impactului bolilor atat asupra pacientilor, dar si asupra sistemului medical, prin reducerea numarului de pacienti care intra in sistem cu boli deja complicate, necesitand medicatie costisitoare, sau chiar spitalizare.

D-na Dr. Tanasescu: “O mare echipa de medici de familie se implica in acest proiect pentru a aduce pe portalul www.formaremedicala.ro informatii despre cat mai multe boli. Dorim sa multumim acestor colegi si asteptam noi participanti la proiect!

Despre FormareMedicala.ro:
FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind sustinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familie in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:
SNMF/MG isi propune ca scop crearea si dezvoltarea cadrului organizatoric necesar pentru promovarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice, pentru dezvoltarea unor raporturi institutionalizate cu autoritatile publice, cu alte organizatii similare din tara si strainatate, cu societatea civila, pentru realizarea de activitati si initiative care promoveaza:
a.    dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei;
b.    reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

 

Contact presa:
Alina Popescu
PR Coordinator

alina.popescu@formaremedicala.ro

Telefon: 0741 073 753
Twitter: @formaremedicala
Facebook: Formare Medicala

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale