Medicii de familie din judetul Hunedoara vor primi primele doze de vaccin antigripal

24/09/2018

Medicii de familie din judetul Hunedoara vor primi primele doze de vaccin antigripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-judetul-hunedoara-vor-primi-primele-doze-de-vaccin-antigripal/


Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara a primit 1.650 de doze de doze de vaccin antigripal, acestea urmand sa fie repartizate medicilor de familie pentru imunizarea populatiei din grupele de risc, a declarat vineri medicul sef al institutiei, dr. Cecilia Birau.

“Medicii de familie au fost anuntati sa vina la sediul DSP Hunedoara pentru a ridica dozele de vaccin existente, primele persoane care vor fi vaccinate fiind cele din grupele de risc”, a precizat dr. Cecilia Birau, citata de Agerpres.

Medicul sef al DSP Hunedoara a mai spus ca dupa aceasta prima transa de vaccinuri vor mai fi aduse si alte doze, pana in 15 octombrie, luna cu cea mai mare cerere de vaccin antigripal, urmand sa fie asigurat necesarul pentru acest sezon rece.

DSP Hunedoara a solicitat pentru campania de vaccinari din aceasta toamna 30.000 de doze de vaccin antigripal.

In sezonul rece trecut in judetul Hunedoara au fost inregistrate trei cazuri de deces la persoane care au facut complicatii din cauza gripei. Niciuna dintre victime nu fusese vaccinata impotriva gripei, mai relateaza sursa mentionata.

In judetul Hunedoara activeaza 249 de medici de familie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: