Medicii de familie considera necesar programul de vaccinare impotriva HPV

06/12/2011

Medicii de familie considera necesar programul de vaccinare impotriva HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-considera-necesar-programul-de-vaccinare-impotriva-hpv/

medicii de familie vaccinare HPVMedicii de familie din Bucuresti sustin necesitatea si se pregatesc pentru continuarea programului de vaccinare impotriva HPV. In acest moment, Romania ocupa in continuare primul loc in clasamentele europene privind incidenta si mortalitatea prin cancer de col uterin.

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov a organizat un simpozion cu medicii de familie, al carui scop a fost dezbaterea problemelor de vaccinare impotriva HPV, se arata intr-un comunicat de presa

La simpozion au luat parte aproximativ 400 de medici de familie din Bucuresti si judetul Ilfov si specialisti in politicile de sanatate publica printre care dr. Rodica Tanasescu, dr. Cristian Oana, prof. Dr. Florin Tudose, conf. Dr. Daniel Popescu.

In cadrul simpozionului s-a dezbatut importanta metodelor de prevenire a cancerului de col uterin din perspectiva politicilor de sanatate publica. Conform spuselor dr. Rodica Tanasescu, medicii de familie au un rol important in a comunica si a explica pacientelor ca aceasta boala cronica este una dintre cele care pot fi prevenite atat timp cat metodele de preventie sunt cunoscute de catre toata lumea, inclusiv de medicii de familie.

“Este datoria noastra sa le spunem pacientelor cand vin la control ca exista posibilitatea sa se vaccineze impotriva HPV, virus responsabil de provocarea cancerului de col uterin si ca trebuie sa faca teste de depistare precoce a cancerului de col”, a explicat presedinta SNMF.

De altfel, aceasta considera ca pentru a avea rezultate in preventia cancerului de col uterin, Ministerul Sanatatii, medicii si societatea civila trebuie sa implementeze programe coerente care sa includa: informarea si educarea populatiei, vaccinarea impotriva HPV si programe de screening.

 
Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: