Medici si farmacisti trimisi in judecata

08/09/2014

Medici si farmacisti trimisi in judecata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-si-farmacisti-trimisi-judecata/

Mai multi medici si farmacisti implicati in scandalul decontarilor de rete false au fost trimisi in judecata. copii-cu-dislexieAcestia sunt acuzati de procurori ca ar fi creat o retea care se ocupa de prescrierea retetelor oncologice false, precum si decontarea acestora la CNAS.

Anchetatorii estimeaza in acest dosar un prejudiciu de peste 8 milioane de lei, bani care ar fi provenit din fondul national alocat pacientilor bolnavi de cancer.

Cercetarea vizeaza in special grupul medical Polisano, care de altfel este si detinatorul lantului de farmacii “ Reteta” prin intermediul caruia se si facea decontarea ilegala.

1.100 de rete false decontate de CNAS

Conform rechizitoriului, aceste fapte s-ar fi petrecut in perioada octombrie 2008- decembrie 2010, timp in care la CNAS s-ar fi decontat nu mai putin de 1.100 de rete false in valoare de  8.322.766 lei.

Ancheta a aratat faptul ca aceste retete ar fi fost eliberate de medicii Otilia Georgescu, Aristica Poenaru si Emilia Niculescu Mizil din cadrul Sectiei Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

9 inculpati, 8 judecati in arest

Printre inculpatii trimisi in judecata se numara si Ioana Vonica, vaduva lui Ilie Vonica, cel care detinea grupul Polisano. Acesta,care figura ca fiind cel mai bogat om de afaceri din Sibiu si inclus in Top 300, s-a sinucis la scurt timp dupa ce s-a inceput cercetarea in acest dosar.

In total, procurorii au trimis in judecata 9 persoane. Pentru 8 dintre acestea s-a luat masura arestului preventiv, iar una va fi cercetata in stare de liberate sub control judiciar.  

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: