Medici, farmacisti si functionari retinuti! Medicamentul care i-a adus in arest este unul impotriva micozelor

23/09/2015

Medici, farmacisti si functionari retinuti! Medicamentul care i-a adus in arest este unul impotriva micozelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-farmacisti-si-functionari-retinuti-medicamentul-care-i-a-adus-in-arest-este-unul-impotriva-micozelor/

pharma-aplicatia-medicamenteDupa ce procurorii DIICOT si ofiteri de politie din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au descins luni, 21 septembrie, la 59 de adrese de pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Braila, Constanta si Vrancea, 13 persoane, respectiv medici, farmacisti, functionari de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si angajati ai unui lant de farmacii din Braila, au fost retinute.

La inceput exista suspiciunea ca acestea ar fi implicate in dosarul retetelor fictive prescrise pentru bolnavii de cancer, dar acum s-a constatat ca este vorba de prescrierae unui altfel de medicament.

“Acel medicament despre care se spune ca s-au facut afaceri cu el nu este un medicament oncologic, este un tratament impotriva micozelor, impotriva ciupercilor. Este adevarat ca bolnavii cu cancer, care fac tratament cu citostatice, sunt foarte expusi acestor infectii cu ciuperca, dar aceasta nu este o medicatie oncologica, ci antimicotica. S-a creat o isterie ca sunt afaceri cu medicamente oncologice, nu este adevarat. Acesta este intr-adevar un medicament foarte scump, dar nu este oncologic”, a declarat dr. Dragos Voicu de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Potrivit DIICOT, in acest dosar au fost retinuti medicii Eugenia Muja, Mihaela Irina Mataranga, Elena Dumea, Cosmin Boldeanu, Paul Cretu si Vasile Sorica. In acelasi dosar au mai fost retinuti Liliana Sgircitu (sotia interlopului Titu Sgircitu), Mirela Boboc, Gela Gavrila, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Iolanda Ionica Serghiev si Cosetti Niculescu, relateaza Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii ar fi decontat, in mod fraudulos, in perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Valoarea prejudiciului estimat pana in la 9 milioane de lei.

Citeste si Mascatii au dat din nou desteptarea! 59 de perchezitii la farmacisti si medici

Citeste si Sandesc (Ministerul Sanatatii): Consideram absolut binevenita aceasta actiune a organelor in drept

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: