Medici din Brasov cercetati de procurori | O directoare dintr-un spital, retinuta 24 de ore

21/05/2020

Medici din Brasov cercetati de procurori | O directoare dintr-un spital, retinuta 24 de ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-din-brasov-cercetati-de-procurori-o-directoare-dintr-un-spital-retinuta-24-de-ore/

Directoarea financiara a Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie din Brasov a fost retinuta pentru 24 de ore, fiind suspectata ca ar fi sustras mai multe materiale de uz medical din unitate, pe care le-ar fi transferat la un camin de batrani din localitatea Moeciu.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, atat aceasta, cat si alti medici sunt cercetati pentru fals intelectual si abuz in serviciu.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

“Procurorii din cadrul Parchetului Judecatoriei Brasov au dispus continuarea urmaririi penale fata de cinci persoane, printre care si directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov, aceasta fiind cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, divulgare de informatii secrete de serviciu sau nedestinate publicitatii, fals intelectual savarsit in forma instigarii, uz de fals si delapidare. (…) In privinta situatiei de fapt am retinut urmatoarele: in perioada februarie 2020 si pana in prezent, in calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, masti si manusi chirurgicale, produse sanitare, medicamente si altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov, in beneficiul si pentru a fi utilizate la caminul de batrani “Paradisul montan” din localitatea Moieciu, camin care era administrat, in fapt, tot de aceasta. Produsele erau transferate cu ajutorul soferului angajat la unitatea medicala”, a declarat Catalin Moraru, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, in luna aprilie, suspecta ar fi divulgat informatii confidentiale unor persoane fizice referitoare la starea de sanatate a unei paciente si, de asemenea, ar fi determinat o persoana fizica sa obtina in mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuand in acest sens si demersuri pe langa cativa medici.

Ea a fost retinuta pentru 24 de ore, iar procurorii efectueaza cercetari fata de alte cinci persoane, printre care si medici.

Etichete: spitalul clinic de psihiatrie si neurologie brasov, medici cercetati de procurori, abuz in serviciu medici

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: