Medicamentul Distonocalm, indisponibil in perioada următoare

22/03/2016

Medicamentul Distonocalm, indisponibil in perioada următoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentul-distonocalm-indisponibil-in-perioada-urmatoare/

DISTONOCALM-PASTILEMedicamentul Distonocalm nu va fi disponibil pe piata in perioada urmatoare.

Compania farmaceutica Zentiva a facut anuntul marti, cu precizarea ca medicamentul se afla acum intr-un proces de autorizare la ANMDM intr-o “noua formula”, din combinatia careia a fost exclus derivatul de ergot.

Dosarul pentru noua formula a fost depus spre evaluare in decembrie 2013.

Decizia companiei Zentiva Romania de a inregistra o noua formula Distonocalm vine dupa ce, in 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat “restrictionarea utilizarii medicamentelor care contin derivati de ergot pentru anumite indicatii terapeutice”, nu si pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

Recomandarea a condus la dificultati de aprovizionare cu derivat de ergot si, in final, la “epuizarea stocurilor de materie prima”, ceea ce face imposibila continuarea productiei in formula actuala.

“Este important de mentionat faptul ca aceasta situatie nu a fost cauzata de probleme de calitate, eficienta sau siguranta a produsului. Indicatiile terapeutice pentru Distonocalm nu sunt incluse pe lista de restrictii CHMP.

Totodata, subliniem ca nu este o decizie bazata pe ratiuni economice comerciale, asa cum poate s-ar putea crede, date fiind conditiile foarte dificile din piata farmaceutica”, a declarat Simona Cocos, directorul general al Zentiva Romania, conform Mediafax.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19