Medicamente noi pentru scaderea colesterolului

27/07/2015

Medicamente noi pentru scaderea colesterolului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-noi-pentru-scaderea-colesterolului/

medicamente-genericeO noua clasa de medicamente pentru scaderea colesterolului a primit aviz favorabil din partea agentiei americane pentru medicamente (FDA).

Dupa recomandarile facute din partea unui comitet consultativ de experti, a venit si aprobarea FDA.

Noua clasa de medicamente se refera la doua categorii de pacienti: cei cu hipercolesterolemie care rezulta din predispozitii genetice mostenite si cei cu boli cardiovasculare care nu reusesc sa reduca suficient colesterol rau cu ajutorul statinelor.

“Praluent ofera o noua optiune de tratament pentru pacientii cu hipercolesterolemie familiala heterozigota sau suferind de boli cardiovasculare si care nu pot reduce colesterolul lor LDL cu statine”, a declarat dr. John Jenkins de la Centrul de Evaluare si Cercetare a Medicamentelor FDA, conform AFP.

Dupa aprobarea FDA, la sfarsitul lunii septembrie, ar trebui, in mod firesc, sa apara si avizul omoloagei sale europene (EMA).

De asemenea, Agentia France Presse mai relateaza ca grupul de experti americani a recomandat si aprobarea unei alte molecule concurente similare, ‘Evolocumab’, pe care agentia o va sustine probabil in cateva saptamani.

Cele doua tratamente sunt administrate prin injectare sub piele la fiecare doua sau patru saptamani si au drept rol reducerea colesterolului rau cu peste 60%.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza