Medicamente mai ieftine dupa Paste?

20/03/2015

Medicamente mai ieftine dupa Paste?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-mai-ieftine-dupa-paste/

secretar ms slin tucmeanu“Probabil ca, imediat dupa Paste, pretul medicamentelor va scadea”. Cel putin asa a declarat Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Afirmatia a fost facuta vineri, 20 martie 2015, la o dezbatere pe tema proiectului de ordin pentru completarea si modificarea Ordinului Ministrului Sanatatii privind aprobarea preturilor la medicamentele cuprinse in Catalogul national al preturilor medicamentelor (CaNaMED).

Deocamdata, insa, nu se poate estima cu cat va scadea pretul medicamentelor decontate de CNAS.

“Cand vom avea documentatia pentru pretul inovativelor, vom putea face un calcul estimativ pentru a stabili care este economia strict pe inovative, asa cum este afisat pe site-ul ministerului. Eu sper ca in 10 — 15 zile sa reusim sa calculam si sa punem un CaNaMED intermediar pe site-ul ministerului. Apoi, genericele sa isi poata depune pretul, respectiv maxim 65% din pretul inovativului, pentru ca ulterior sa putem face un CaNaMED final, care va fi aprobat prin ordin al ministrului Sanatatii dupa Paste, cand pacientii vor putea sa isi achizitioneze medicamentele la preturile diminuate”, a spus si Mihaela Udrea, seful Directiei Politica Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale.

Dumitru Lupuleasa , presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania a afirmat ca in conditiile in care pretul medicamentelor va fi prea scazut, s-ar putea ca pentru producatori sa nu fie interesant sa ramana cu unele produse pe piata.  

“Farmaciile vor fi afectate, in sensul in care, daca se face o recalculare a preturilor cu procente foarte mici in jos, toata pierderea va fi suportata de farmacie, pentru ca numai in momentul reaprovizionarii se face reechilibrarea balantei intre distribuitor si farmacie”, a adaugat acesta.  

Dar, conform Agerpres, Dan Zaharescu, directorului executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, spune ca deocmandata decizia Ministerului Sanatatii este sa prelungeasca actualul CaNaMED pana pe 30 iunie.

1 Comentarii

  1. DUMITRU SOLTANIUC says:

    Buna ZIUA . Ma numesc SOLTANIUC DUMITRU am 45 de ani sint din BOTOSANI am 3 copii cel mai mic are 3 ani jumate,sint bolnav de HEPATITA C din 2005 am facut tratament cu INTERFERON de doua ori iar virusul a reaparut si din 2012 am aflat ca deja am ajuns la CIROZA HEPATICA a fost o lovitura atit pt mine cit si pt familia mea sint disperat stiind ca timpul e limitat pt mine iar guvernantii nostri nu fac mai nimic pt a aproba noul tratament care exista in EUROPA mai putin la noi TRATAMENTUL FARA INTERFERON care near vindeca pe toti bolnavii.Rugamintea mea la dumneavoastra ar fi daca ati putea pune presiune pt toti factorii de decizie din tara asta MINISTERUL SANATATII ,CNAS toti cei ce pot face ceva pt a ne ajuta SA NU NE LASE SA MURIM stiind ca exista leac pt bola noastra iar noi sa nu putem avea acces la tratament.VA MULTUMESC DIN SUFLET SI VA VOI FI TOATA VIATA RECUNOSCATOR DACA VETI INCERCA SA NE AJUTATI.(0744700247)

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta