Medicamente compensate mai scumpe

30/06/2015

Medicamente compensate mai scumpe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-compensate-mai-scumpe/

medicamenteDe la 1 iulie intra in vigoare noul catalog cu preturi la medicamente. Dar, in timp ce unele tratamente se ieftinesc, altele se scumpesc.

Asa se face ca Ministerul Sanatatii vrea sa reduca si nivelul de compensare pentru 21 dintre cele mai folosite tratamente ale afectiunilor cardiace, gastrice, reumatice si psihiatrice. Acest lucru se traduce prin preturi mai mari in farmacii.

Cele 21 de substante vor trece de la un nivel de compensare intre 50 si 90 la suta, la unul de 20 la suta.

Pentru pastilele pe baza de ranitidina, un pacient va plati anual in loc de 15 lei, 124 de lei, iar exemplele pot continua.

Totusi, bolnavii care nu-si permit diferenta de pret ar putea primi de la farmacie alte medicamente asemanatoare.

“S-ar putea sa contina aceeasi substanta, in aceeasi concentratie, dar produsul sa nu aiba aceeasi biodisponibilitate, respectiv viteza si concentratia asimilarii de catre organism sa fie diferita. Este si efectul Placebo, care este foarte important, daca pacientul s-a obisnuit cu acel medicament si este convins ca ii face bine si ii face bine, simpla schimbare a acelui medicament cu altul poate sa duca la esec”, spune Ruxandra Constantina, medic de familie, citata de Digi24.ro

Oficial, conformĀ  reprezentantilor Ministerului si ai casei de asigurari, banii economisiti ar urma sa fie folositi pentru introducerea unor terapii de ultima generatie.

Noile preturi la medicamente ar putea fi afisate in farmacii in circa o saptamana.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: