Medicament pentru boli rare pe lista de medicamente compensate

21/10/2015

Medicament pentru boli rare pe lista de medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicament-pentru-boli-rare-pe-lista-de-medicamente-compensate/

bolirarePe noua lista de medicamente compensate si gratuite adoptata de Guvern, pe langa tratamentul fara interferon, ultimul tip de tratament existent pe piata impotriva hepatitei C si a cirozei hepatice, se regasesc mai multe molecule, una si pentru boli rare.

“Am facut un progres, niste pasi, chiar ieri am trecut de guvern lista cu medicamente din care unul este pentru boli rare. (…) Daca in dosarele depuse la Agentia Medicamentului exista medicamente pentru boli rare le luam in calcul si le vom introduce repede. Probabil va trebui sa facem ceva in a diagnostica mai repede si mai bine. (…) Nu va ascund ca intentionam sa introducem testele genetice si, dupa parerea mea, se poate relativ repede”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

El a mai preciat ca ca vor exista niste reguli foarte clare privind aceste teste genetice.

“Vom face tintit — fie sa verificam tratamentul, fie sa stim ca dam un tratament acolo unde e nevoie. Sa diagnosticam o boala mai devreme. Pentru aceasta va trebui sa ne punem toti la masa si gasim solutia cea mai buna”, a mai afirmat seful CNAS, conform Agerpres.

Printr-un act normativ adoptat marti de Guvern, se introduc noi molecule si pentru tratamentul pacientilor inclusi in programele nationale de oncologie, hipertensiune pulmonara si de artrita idiopatica juvenila.

Citeste si Tratamentul fara interferon, introdus pe lista de medicamente gratuite

Tratamentele fara interferon ale hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroza F4.

Citeste si Lista laboratoarelor in care se vor efectua testarile necesare pentru tratamentul fara interferon

Lista laboratoarelor este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati” – “medicamente” – tratament fara interferon”

Citeste si CNAS: Romania are absolut toate medicamentele de pe piata

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate spune ca in Romania, in mai putin de un an, pe piata au intrat peste 50 de medicamente la care pana acum nu exista alternativa.

GRATUIT pentru medicii de familie: Boli lizozomale – in practica MF

Acest curs o imagine de ansamblu asupra bolilor lizozomale, menita sa ii ajute pe medicii de familie in practica de zi cu zi. Curs creditat cu 8 puncte EMC.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: