Medic: Valul al treilea al pandemiei, in februarie – martie

18/11/2020
Medic: Valul al treilea al pandemiei, in februarie – martie

Medic: Valul al treilea al pandemiei, in februarie – martie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-valul-al-treilea-al-pandemiei-in-februarie-martie/

Un al treilea val al pandemiei provocate de SARS-CoV-2, asteptat de pneumologi in perioada februarie – martie 2021, ar putea gasi spitalele cu toate locurile ocupate si de aceea este recomandata vaccinarea antigripala si antipneumococica, spune secretarul general al Societatii Romane de Pneumologie (SRP), dr. Cristian Oancea.

“In ultimul timp, unii experti au atras atentia la nivel international si national ca va urma si valul al treilea al pandemiei, in februarie – martie, si este posibil ca acest val sa ne prinda cu spitalele pline. Vaccinarile trebuie obligatoriu facute antigripal si antipneumpcocic. Personal, m-am vaccinat cu ambele, anul acesta. Dar trebuie sa tinem minte ca nu acesta este vaccinul care sa ne protejeze de COVID-19. Vaccinarile antigripale si antipneumococice nu protejeaza de COVID-19, dar conform unor studii, vaccinarea antigripala reduce cu 40% riscul de infectare cu coronavirus, ceea ce este foarte important. Ele reduc morbiditatea si mortalitatea la grupurile de risc, inclusiv la personalul medico-sanitar. Accentuez acest aspect pentru ca sunt convins ca odata cu aparitia vaccinului va exista iarasi un curent de conspirationisti, care vor spune ca sunt metale grele, ca omoram oamenii etc. Ne trebuie inclusiv o lege a vaccinarii”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara, Cristian Oancea, citat de Agerpres.

Continut educational:

Cristian Oancea a recomandat purtarea mastilor medicale si nu a celor din alte textile, intrucat daca este un virus sau un contact cu un pacient infectat, microparticulele de virus pot sa adere pe masca de bumbac sau de panza si raman acolo, putand fi inhalate de purtatorul ei. Aceasta, pentru ca nu toti isi dezinfecteaza zilnic masca de panza, si nu toti o sterilizeaza.

“S-a observat ca prin purtarea mastii in perioada de vara, la astmaticii alergici la polen s-a redus riscul de exacerbare. Mastile FFP3 sunt cele mai sigure, avand un grad de filtrare a virusului de 99,5%, retinand inclusiv azbestul care cauzeaza cancerul pulmonar”, a mai precizat doctorul potrivit sursei citate.

Etichete: valul doi pandemie, valul trei pandemie, vaccinare antigripala, vaccinare antipneumococica, vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: