Medic psihiatru condamnat la un an de inchisoare cu executare

01/03/2018

Medic psihiatru condamnat la un an de inchisoare cu executare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-psihiatru-condamnat-la-un-an-de-inchisoare-cu-executare/


Un medic psihiatru de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta a fost condamnat de Curtea de Apel Constanta la un an de inchisoare cu executare dupa ce ar fi emis peste 100 de retete pe numele unor persoane care fie aveau un alt medic curant, fie nu sufereau de boli psihice sau chiar erau decedate.In prima instanta, medicul psihiatru fusese achitat, informeaza News.ro.

Curtea de Apel Constanta a decis joi, sa admita apelul formulat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta impotriva deciziei Judecatoriei Constanta prin care medicul psihiatru fusese achitat. Instanta a decis condamnarea acesteia la un an de inchisoare pentru fals intelectual in forma continuata, hotarand ca pedeapsa aplicata sa fie executata in regim de detinere

De asemenea, medicului i-a fost interzisa de instanta exercitarea profesiei de psihiatru si a fost obligata la plata sumei de cinci mii de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.
In luna martie a anului trecut, ea fusese achitata de Judecatoria Constanta, iar decizia a fost atacata la instanta superioara.

Medicul in cauza ar fi emis 115 retete false, aceasta fiind acuzata de fals intelectual, complicitate la inselaciune, abuz in serviciu si complicitate la uz de fals.

Potrivit procurorilor, prescriptiile medicale false au fost inaintate spre decontare Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta. Cele 115 prescriptii medicale emise fara respectarea dispozitiilor legale aveau o valoare totala de 115.037 lei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi