Medic: O zi de spitalizare poate salva viata persoanelor testate pozitiv cu Covid-19

19/08/2020
Medic: O zi de spitalizare poate salva viata persoanelor testate pozitiv cu Covid-19

Medic: O zi de spitalizare poate salva viata persoanelor testate pozitiv cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-o-zi-de-spitalizare-poate-salva-viata-persoanelor-testate-pozitiv-cu-covid-19/

O zi de spitalizare in cazul pacientilor care sunt testati pozitiv cu Covid-19 le poate salva viata, sustine Virgil Musta, medicul infectionist din Timisoara.

Doctorul explicat ca acestor pacienti, in spital, li se administreaza imediat tratamente personalizate impotriva bolii, fara de care maladia poate evolua rapid spre forme severe.

El a precizat ca potrivit noilor reglementari legale, orice persoana depistata ca fiind infectata cu noul coronavirus are obligatia sa se interneze minim 24 de ore in spital pentru evaluare, perioada in care i se fac o serie de analize care arata intensitatea sindromului inflamator si a tulburarilor de coagulare, acestea fiind principalele mecanisme patogenice ce intervin in COVID-19. In cazul in care analizele sunt in parametrii normali, la solicitare, pacientii pot merge acasa, in autoizolare, dar Bolnavilor ale caror analize sunt modificate, aratand prezenta celor doua sindroame, li se recomanda sa ramana internati in spital pentru a incepe un tratament specific.

In cazul celei de-a doua categorii de pacienti, exista pericolul ca, in doar cateva ore, boala sa evolueze intr-o forma severa.

“Am avut pacienti care se simteau bine, nu aveau simptome de COVID-19 sau erau usor simptomatici si au ales sa plece acasa. Dupa patru – cinci zile, s-au decompensat rapid si, din pacate, au ajuns in Sectia de Terapie Intensiva”, a declarat, dr. Virgil Musta, intr-un comunicat de presa.

Dr. Virgil Musta este seful Clinicii de Boli Infectioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babes’ Timisoara.

Etichete: spitalizare persoane testate covid, analize bolnavi covid, tratament bolnavi covid, dr virgil musta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: