Medic militar trimis in judecata pentru luare de mita

06/09/2016

Medic militar trimis in judecata pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-militar-trimis-in-judecata-pentru-luare-de-mita/

dnaProcurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata,  in stare de arest la domiciliu, a unui medic militar.
Potrivit DNA este vorba de  ILIE ADRIAN GABRIEL, la data faptelor medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti, fiind cadru militar activ, cu gradul de locotenent colonel,  acuzat pentru savarsirea a 3 (trei) infractiuni de luare de mita.

In aceeasi informare, anchetatorii au precizeaza ca s-a dispus trimiterea in judecata stare de libertate a inculpatei BARANOVSCHI SILVIA FLORENTINA pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii militari au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 05 aprilie – 29 iunie 2016, inculpatul Ilie Adrian Gabriel, medic militar la spitalul de urgenta mentionat, a pretins suma totala de 1.500 de euro de la trei persoane si a primit 1.000 euro de la doua dintre acestea, printre care si inculpata Baranovschi Silvia Florentina, in legatura cu interventii chirurgicale efectuate asupra acestora.

In doua dintre cele trei operatii era vorba de interventii chirurgicale de infrumusetare a nasului (rinoplastii).
In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ridicate cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare la locuinta si la cabinetul medical ce apartin inculpatului Ilie Adrian Gabriel.
De asemenea, s-a mai dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce apartine inculpatului.
Ambele masuri au fost dispuse in vederea luarii masurii de siguranta a confiscarii extinse.

In aceeasi cauza, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurator sub forma popririi asupra sumelor de bani existente in conturile detinute de inculpatul Ilie Adrian Gabriel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

“Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, mai scrie in comunicatul DNA.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati