Medic: Lipsa de asumare, inertia, mocirla birocratica ucid la fel ca si Covid-19

10/06/2020

Medic: Lipsa de asumare, inertia, mocirla birocratica ucid la fel ca si Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-lipsa-de-asumare-inertia-mocirla-birocratica-ucid-la-fel-ca-si-covid-19/

Medicul senator Adrian Wiener, care coordoneaza Spitalul Covid-19 din Arad, spune ca sistemul de sanatate din Romania este partial paralizat. Potrivit doctorului, desi numarul de cazuri noi de coronavirus sunt putine, sau inexistente in judetul Arad, pacientii cronici sufera pentru ca nu sunt primiti in spitale. Afirmatiile sale sunt, insa, contrazise de reprezentantii DSP.

“Zeci de sectii, spitale intregi stau goale asteptand decizii si avize. Altele conditioneaza accesul pacientilor de efectuarea testelor pentru COVID-19, chiar daca nu exista nicio suspiciune de boala, chiar daca din punct de vedere epidemiologic, acum, transmiterea comunitara este foarte redusa in majoritatea tarii. Sunt judete, precum Arad, care nu au mai avut vreun caz de infectie cu SARS-CoV-2 de saptamani de zile si cu toate acestea sectiile stau goale neavand de saptamani de zile avizul Directiei de Sanatate Publica pentru activitate non-COVID’”, a scris, medicul Adrian Wiener, miercuri, pe contul sau de Facebook,

Potrivit senatorului, exista pacienti cu boli cronice nedispensarizate corespunzator, boli neoplazice care evolueaza, nedepistate, boli cardiovasculare cu tratamente neajustate de luni de zile’. In context, medicul mai subliniaza ca exista servicii medicale suspendate fara nicio ratiune epidemiologica’.

“Lipsa de asumare, inertia, mocirla birocratica ucid la fel ca si Covid-19”, a mai scris Adrian Wiener.

Ulterior postarii, Adrian Wiener a precizat presei ca la Spitalul TBC Arad, care era principala unitate pentru tratarea COVID-19, ‘nu mai exista niciun pacient de saptamani bune’.

“Mai avem doar doi bolnavi aflati in tratament, in momentul de fata, la Spitalul Municipal, unde au fost rezervate cinci saloane pentru pacientii COVID-19. Restul sectiilor stau goale”, a spus Wiener, potrivit Agerpres.

In replica, seful Directiei de Sanatate Publica Arad, Horea Timis, a spus ca ‘este pozitia unui senator rupt de realitate, de sistemul de sanatate si de Arad in special’.

“DSP a organizat intalnire cu toate spitalele din judet in urma cu o luna, in care am informat si pregatit unitatile pentru redeschiderea activitatii non-COVID. La sfarsitul lunii mai, medicii epidemiologi din DSP au vizitat fiecare spital si toate si-au depus documentatia pentru avizarea circuitelor, iar deja au primit avizele. Astfel, pot face internari pentru pacientii non-COVID. Consider ca inainte de a fi aruncate informatii in spatiul public, ar fi trebui sa fie verificate de domnul senator, telefoanele DSP sunt functionale. Nu putem accepta sa faca capital politic in detrimentul cetatenilor judetului”, a declarat Horea Timis, citat de Agerpres.

Etichete: sistem de sanatate, pacienti boli cronice, internari spital, birocratie sistem sanatate, medic adrian wiener, dsp arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: