Medic: In septembrie – octombrie vom avea un nou val de Covid-19

27/05/2021
Medic: In septembrie – octombrie vom avea un nou val de Covid-19

Medic: In septembrie – octombrie vom avea un nou val de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-in-septembrie-octombrie-vom-avea-un-nou-val-de-covid-19/

Medicii se asteapta ca din septembrie sa inceapa valul patru al pandemiei, tinand cont si de procentul de doar 30% din populatie care are deocamdata imunitate la boala, fie ca au fost infectati cu SARS-CoV-2 si s-au vindecat, fie ca s-au vaccinat, relateaza Agerpres.

“Eu cred ca ne-am cam revenit sau suntem intr-o perioada de revenire, dar sa fiti convinsi de faptul ca in septembrie – octombrie o sa avem un nou val, deci asa sa se gandeasca toata lumea, ca nu o sa trecem fara acest urmator val. La acest moment, m-am uitat la cati au fost vaccinati si la cati au fost trecuti prin boala, cam 30% din populatia din tara. La nivelul spitalului, am facut azi statistica, suntem cam la 70,1% vaccinati sau au trecut prin boala, deci si noi mai avem 30% din personal care nu are imunitate, asa cum 70% din populatia din Romania nu are inca imunitate la SARS-CoV-2. Asa incat, nu stiu cat se poate vaccina in trei luni, dar precis nu destul cat sa ajunga la 70% – 80%. (…) Toata lumea asteapta valul urmator. (…) Toate infectiile virale functioneaza in valuri’, a spus directorul Camelia Grigore, directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, conform sursei citate.

Potrivit medicului, in prezent exista persoane vaccinate impotriva COVID-19 care s-au infectat si au facut forme usoare de boala.

“Sunt cazuri de reimbolnavire cu forme usoare la persoanele vaccinate, in spitalul nostru, pe care le-am testat si aveau o alta varianta si s-au reimbolnavit si au trecut printr-o forma usoara de imbolnavire. Noile variante vor exista tot timpul fiindca asa functioneaza virusurile. Deci, pe masura ce noi ne ‘smecherim’, se ‘smechereste’ si virusul”, a mai precizat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, citata de Agerpres.

Etichete: valul patru pandemie, un nou val de covid-19,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: