Medic: Imbracat in combinezon la 28-30 de grade sau mai mult, este un efort deosebit

02/07/2020

Medic: Imbracat in combinezon la 28-30 de grade sau mai mult, este un efort deosebit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-imbracat-in-combinezon-la-28-30-de-grade-sau-mai-mult-este-un-efort-deosebit/

Cadrele medicale fac eforturi deosebite pentru tratarea pacientilor Covid-19, in conditiile in care trebuie sa lucreze imbracate in combinezoane la temperaturi de aproape 30 de grade Celsius, spune dr. Rosu Matyas, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe.

“Colegii sufera foarte mult. De exemplu, si in salile de operatii este interzisa folosirea aerului conditionat si va puteti inchipui, imbracat in combinezon si de la 28-30 de grade sau si mai mult cat este in sala, este un efort deosebit”, a declarat dr. Rosu Matyas, citat de Agerpres.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a adaugat si el ca pentru scaderea disconfortului termic au fost montate folii reflectorizante la ferestre.

“Noi a montat folii reflectorizante de protectie la ferestre care, cat de cat, rezolva acest disconfort termic. Pe partea cealalta, inca de la inceputul pandemiei, acestei situatii epidemiologice, Comisia de Terapie Intensiva de pe langa Ministerul Sanatatii a transmis o recomandare de a opri acele suflatoare de aer sau generatoare de curent, de aer conditionat, sa fie interzise pentru ca acestea accentueaza transmiterea si raspandirea virusului”, a declarat Andras Nagy Robert, conform sursei citate.

Etichete: medici covid, combinezon coronavirus, materiale de protectie coronavirus, ingrijire pacienti covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: