Medic de familie: Vreo doua sute de colegi tocmai ce vand/abandoneaza praxisurile si pleaca vara asta. De tot

09/05/2018

Medic de familie: Vreo doua sute de colegi tocmai ce vand/abandoneaza praxisurile si pleaca vara asta. De tot

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-de-familie-vreo-doua-sute-de-colegi-tocmai-ce-vandabandoneaza-praxisurile-si-pleaca-vara-asta-de-tot/


Un medic de familie izbucneste! Dr. Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov (AMFB), aflata la limita rabdarii ca mii de alti doctori din tara, de altfel, a ales sa-si scrie nemultumirile pe pagina sa de Facebook.

Luarea de pozitie vine mai ales dupa ce, in ultimele doua saptamani, sistemul informatic de sanatate i-a adus la limita rabdarii pe medici si pacienti deopotriva.

De cand ne tot innebuneste sistemul informatic am avut multe sincope, dar ceea ce se intampla in ultimele zile intrece orice imaginatie.

Pe langa faptul ca noi spunem ca nimic nu merge, reclamam zilnic la suport si ne umplem de tichete de raspuns, primim telefoane impertinente cum ca noi suntem mincinosi, ca de fapt sistemul merge, pe langa faptul ca am ajuns sa iesim cum ies cartitele noaptea pe net sa ne putem valida serviciile ca sa nu pierdem si bruma de maruntis pe care ne-o zvarle sistemul drept plata, pe langa faptul ca trebuie sa ne reprogramam pacientii sa prinda si ei o amarata de reteta compensata electronica in trei exemplare si cu doisprezece stampile, mai nou alta belea cat casa. Stam ca prostii sa asteptam ca sa ni se genereze deconturile de catre case ca sa ne putem face facturile (pentru mizeriile de plati mentionate mai sus) care vor fi onorate evident cu imperial dispret cu o fireasca intarziere care evident incalca minunatul contract cu casele.

Iar acei nefericiti dintre noi care trebuie sa isi reinnoiasca semnaturile electronice, de asemenea impuse de case ca sa putem robotiza tot, nu putem lucra fiindca minunatul sistem nu merge ca semnaturile sa poata fi inregistrate. Si iar ne amanam pacientii, ca nu le putem oferi decat ce am invatat, nu si numeroasele emanatii electronice originale.

Sunt furioasa pentru miile de colegi de ai mei care inghit umilinte de dragul putinilor bani pe care ii capata pentru a-si ingriji pacientii.
Si pentru ca degeaba tipam, aproape pe nimeni nu intereseaza sa rupa pisica asta mumificata care ne imbolnaveste de nervi, fiindca doar oamenii de rand trec pe la noi. Politicienii, parlamentarii, ministrii, decidentii in general isi rezolva problemele medicale pe shortcuturi.

Acum stiu ca postarea asta nu respecta regulile de PR sa poata fi sharuita, citita, rezolvata, nu are poze si linkuri si nici (sc)lipici.
Doar sa stiti ca daca aveti treaba cu medicii de familie zilele astea, ii gasiti mai ales intre 0.00 si 4.25, in varful patului, cu tokenul intr-o mana si cafeaua in ailalta.

Ah, era sa uit, nici banii pe vaccinari nu prea vin si mai nou nici vaccinuri. Si vreo doua sute de colegi tocmai ce vand/abandoneaza praxisurile si pleaca vara asta. De tot.

In mediul online, tot mai multi doctori si pacienti reclama sincope mari in functionarea SIUI. Pana la momentul redactarii acestui text, cea mai recenta pozitie a CNAS vizavi de functionarea sistemului informatic este comunicatul din data de 4 mai in care anunta ca “Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate a fost repusa in functiune”, informare care a venit dupa ore bune de nefunctionare a platformei in ziua precedenta.

Autor: Adriana Pavel

9 Comentarii

 1. lup letitie says:

  totul e o brambureala in ac sistem regret anii pe care-iam in domeniu si ptr faptul ca e prea tirziu sa plec undeva pina acum am tot suportat umilinta ba din partea cas ba aunor pacienti a salarizarii mediocre motiv ptr care sfatuiesc colegii mai tineri sa analizeze cu toata responsabilitatea ofertele de munca din :Afara: si sa plece sa munceasca unde vor fi apreciati la adevarata valoare

 2. Pirv Daniel says:

  Cum se face ca in rarele momente când functioneaza SIBIul validează doar retete sau bilete(ok pt pacient ) dar nu si servicii ( plata muncii medicului si implicit angajatilor cabinetului) ?! Adică sa fie multumit “onor votantul’ iar FRAIERUL (a se citi medic,asistent,eventual personal auxiliar pentu puținii care-si permit asa ceva ) da-l în colo poate sa crape !!!

 3. Pop ioan says:

  Mi-e scirba de mizerabilii care ne conduc

 4. popa ana-lenica says:

  Si in judetul Arad este la fel.

 5. Pircea vasile says:

  Este o bătaie de joc generală ce fac acești indivizi care conduc ? Medicina de familie . A văzut vre un coleg in MASS media pe cineva care sa întrebe măcar de situația medicilor de familie ?toate discuțiile și grevele erau axate pe spitale. Haideți ca toți medicii de familie din țara sa nu lucram măcar 5 zile poate cineva ne va bagă in seama. Îmi pare rău sa spun dar la noi nu se vede nici o unitate și pana nu țipăm toți odată nu vom rezolva nimic. Apropo sistemul siui este al lui Ghita?

 6. Dumitrescu Dalila says:

  Cui ajuta aceasta dezimformare si lipsa de raspundere ?!?

 7. Laura says:

  Bine zis! Si eu am scris săptămânal mailuri catre suport siui sau suport des dar nici macar un raspuns de înregistrare nu am primit.Ar trebui sa nu acordam servicii pînă nu se emite o decizie privind nevalidarea consultatiilor.

 8. Gogu Steriade says:

  Din păcate, unii dintre medicii de familie vor trebui să amâne planurile de emigrare, la “rugămintea” procurorilor DIICOT.
  https://www.expressdedunare.ro/perchezitii-diicot-la-galati/

 9. Vrabie says:

  Informarea ca siui merge e FALSA !!! siui NU merge/functioneaza/lucreaza.
  Singurul lucru care a mers azi a fost validarea de retete si ,din loc în loc, a unor bilete de trimitere.
  Validarea serviciilor (în urma cărora cnas deconteza banii către doctori) NU a mers. Adica, medicii au lucrat pe gratis azi, deși n-am auzit ca e-on sa faca donație de curent ,pentru ziua de azi, doctorilor (un minim exemplu) .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara