Medic de familie retinut de politisti

17/03/2017

Medic de familie retinut de politisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-de-familie-retinut-de-politisti/

stetoscop5-min

Politistii  din Constanta au retinut, joi, un medic de familie dupa ce au probat faptul ca acesta elibera certificate de deces fara a face constatarea la fata locului si fara ca persoana in cauza sa se fi gasit in propria-i lista de pacienti, declarata la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS).

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta, pe baza unor denunturi a putut fi documentata savarsirea unei infractiuni de fals intelectual in cazul medicului de familie Aurelia N., in varsta de 54 de ani, din localitate, aceasta fiind reclamata ca, in perioada 2014-2016, la diferite intervale de timp, cu intentie, a eliberat certificate medicale constatatoare ale decesului unor persoane care erau pacienti pe lista altor medici de familie.

Aceeasi sursa afirma ca medicul de familie nu respecta termenul de 24 de ore de la deces si nu constata personal si nemijlocit decesul, prin examinarea cadavrului, conform normelor legale, completand certificatele cu mentiuni necorespunzatoare realitatii.

“In aceleasi conditii, persoana in cauza a atestat faptul ca decesul unor persoane ar fi survenit la domiciliul acestora, desi persoanele decedasera in alte locuri, si a stabilit cauze ale mortii pe care in mod vadit nu le putea cunoaste”, se arata in comunicatul de presa, citat si de Agerpres.

Medicul Aurelia N. a fost retinuta pe baza de ordonanta, pentru o perioada de 24 de ore, si va fi prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS

Capitala a iesit din zona rosie, cu mai putin de 3 cazuri la mia de locuitori

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid