Medic de familie retinut de politisti

17/03/2017

Medic de familie retinut de politisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-de-familie-retinut-de-politisti/

stetoscop5-min

Politistii  din Constanta au retinut, joi, un medic de familie dupa ce au probat faptul ca acesta elibera certificate de deces fara a face constatarea la fata locului si fara ca persoana in cauza sa se fi gasit in propria-i lista de pacienti, declarata la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS).

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta, pe baza unor denunturi a putut fi documentata savarsirea unei infractiuni de fals intelectual in cazul medicului de familie Aurelia N., in varsta de 54 de ani, din localitate, aceasta fiind reclamata ca, in perioada 2014-2016, la diferite intervale de timp, cu intentie, a eliberat certificate medicale constatatoare ale decesului unor persoane care erau pacienti pe lista altor medici de familie.

Aceeasi sursa afirma ca medicul de familie nu respecta termenul de 24 de ore de la deces si nu constata personal si nemijlocit decesul, prin examinarea cadavrului, conform normelor legale, completand certificatele cu mentiuni necorespunzatoare realitatii.

“In aceleasi conditii, persoana in cauza a atestat faptul ca decesul unor persoane ar fi survenit la domiciliul acestora, desi persoanele decedasera in alte locuri, si a stabilit cauze ale mortii pe care in mod vadit nu le putea cunoaste”, se arata in comunicatul de presa, citat si de Agerpres.

Medicul Aurelia N. a fost retinuta pe baza de ordonanta, pentru o perioada de 24 de ore, si va fi prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava