Masuri de reducere a cheltuielilor bugetare | Ciolacu: Nu se aplica in sanatate si invatamant

27/10/2023
Masuri de reducere a cheltuielilor bugetare | Ciolacu: Nu se aplica in sanatate si invatamant

Masuri de reducere a cheltuielilor bugetare | Ciolacu: Nu se aplica in sanatate si invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masuri-de-reducere-a-cheltuielilor-bugetare-ciolacu-nu-se-aplica-in-sanatate-si-invatamant/

Guvernul adopta mai multe masuri de reducere a cheltuielilor bugetare, pana la sfarsitul acestui an. Potrivit premierului Marcel Ciolacu, motivul este necesitatea incadrarii in tinta de deficit asumata.

“Aprobam o serie de masuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 in vederea incadrarii in tinta de deficit bugetara asumata prin Programul de convergenta. Am spus de la inceput ca statul trebuie sa fie primul care face economie. De aceea, limitam si reducem cheltuielile bugetare pana la sfarsitul acestui an. Trebuie sa tinem deficitul sub control si sa nu punem in pericol fondurile europene sau PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu, la inceputul sedintei de Guvern.

Totusi, aceste masuri de reducere a cheltuielilor bugetare nu sunt valabile pentru domeniile. Ciolacu a subiniat ca prevederile nu se aplica cheltuielilor din sanatate si invatamant.

“Sa fie si mai clar: acest act normativ nu se aplica pentru cheltuieli cu medicamente si materiale sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuieli cu actiuni si programe de sanatate, precum si in cazul cheltuielilor aferente unitatilor de invatamant preuniversitar si universitar”, a mai precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Demnitarul a adaugat ca limitarile nu se aplica nici in cazul proiectelor finantate din fonduri europene. Pentru finalizarea acestora, Guvernul va face alocari din Fondul de rezerva.

Etichete: cheltuieli bugetare, reducere cheltuieli bugetare, cheltuieli bugetare sanatate, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: