Stiri medicale

Masa la restaurant poate aduce la pachet o boala contagioasa

Data ultimei actualizari: 13/06/2014

masa-la-restaurant20 de milioane de persoane se imbolnavesc anual din cauza infectiei cu norovirusuri. Contactul cu persoanele infectate sau consumul de alimente contaminate sunt modalitatile principale de infectare cu norovirusuri. In Statele Unite, principala cauza a infectarii cu nororvirusuri este mancarea contaminata.

Personalul din restaurante, un risc pentru mancarea pe care o consumam

Persoanele care lucreaza in restaurante ca bucatari sau ospatari si care sunt infectate cu norovirusuri pun in pericol sanatatea consumatorilor. Statisticile prezentate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) arata ca 70% din cazurile de imbolnaviri in urma consumului de alimente contaminate sunt relationate cu personalul din restaurante.

Norovirusurile sunt foarte contagioase

Norovirusurile pot fi raspandite cu usurinta in grupurile mai mari de oameni sau prin consumul de mancare contaminata la restaurante.

Principalele simptome in cazul contaminarii sunt diareea si varsaturile.

Specialistii avertizeaza ca din cauza infectiei cu norovirusuri, multe persoane ajung sa fie spitalizate, existand chiar si riscul decesului.

Cum sa evitam infectarea prin alimente contaminate

Specialistii recomanda ca personalul din restaurante care se imbolnaveste din cauza infectiei cu norovirusuri sa nu lucreze pentru a nu pune in pericol consumatorii.

Fructele si legumele servite la restaurante sau acasa trebuie atent spalate chiar si in cazul in care sunt gatite.

Inainte de a prepara mancarea sau de a o consuma, este foarte importanta sa respectam regulile de igiena a mainilor.

CDC recomanda personalului din restaurante sa poarte manusi speciale atunci cand prepara alimentele.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.