Marijuana inlatura simptomele stresului post-traumatic

22/09/2011

Marijuana inlatura simptomele stresului post-traumatic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marijuana-inlatura-simptomele-stresului-post-traumatic/

Marijuana, administrata cu masura, stopeaza simptomele provocate de stresul post-traumatic. Acesta este rezultatul unui nou studiu realizat pe cobai la Universitatea din Haifa si publicat in jurnalul Neuropsychopharmacology, transmite agentia AFP, citata de Agerpres.

“Exista o fereastra critica de timp, dupa un traumatism psihic sever, in care administrarea de marijuana impiedica, la soareci, aparitia simptomelor de stres post-traumatic”, a declarat prof. Irit Akirav, de la Departamentul de Psihologie al Universitatii din Haifa, coordonatoarea studiului.

Pe durata experimentului de laborator, soarecii au fost expusi unei situatii de stres extrem in urma careia au manifestat simptome de stres post-traumatic asemanatoare celor umane. Apoi subiectii au fost impartiti in patru grupuri, dintre care doar trei au primit tratamentul cu marijuana obtinuta sintetic. Un grup a primit marijuana la doua ore dupa expunerea la factorii de stres, alt grup la 24 de ore, iar ultimul la 48 de ore dupa expunere.

Dupa o saptamana, cercetatorii au observat ca soarecii din primul grup si cei din grupul care a primit marijuana dupa 48 de ore de la traumatism manifestau simptome severe de stres post-traumatic si un grad ridicat de anxietate. Celelalte doua grupuri, care au primit marijuana la doua ore si respectiv 24 de ore dupa traumatism, nu prezentau niciun simptom de stres post-traumatic.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular