Marea Britanie vrea sa recruteze aproape 1000 de medici, printre care si romani

10/10/2016

Marea Britanie vrea sa recruteze aproape 1000 de medici, printre care si romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marea-britanie-vrea-sa-recruteze-aproape-1000-de-medici-printre-care-si-romani/

doctori-capitalaCea mai mare firma de recrutare de medici specializati in medicina generala din Marea Britanie intentioneaza sa angajeze pana la 1.000 de medici in urmatorii patru ani.

Doctorii ar urma sa fie recrutati din Romania, Ungaria, Portugalia si Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialisti, relateaza Daily Mail.

Medicii  straini vor lucra in cabinetele de medicina de familie aflate in deficit de personal si, potrivit estimarilor, vor costa mai putin decat medicii pregatiti in Marea Britanie.

Spre exemplu, un doctor adus din UE va fi ‘inchiriat’ unui cabinet pentru 500 de lire pe zi, comparativ cu o medie de 650 de lire pe zi, cat ar cost unul britanic.

In paralel, sistemul de sanatate din Marea Britanie (NHS) lanseaza o schema-pilot prin care vor fi adusi doctori din Polonia, Romania, Spania si Italia pentru a acoperi lipsa de specialisti din comitatul Lincolnshire. Un numar de pana la 25 de medici generalisti vor fi adusi in urmatoarele sase luni, iar daca strategia va avea succes, atunci programul se va extinde si in alte regiuni, scrie si Agerpres care citeaza editia online a cotidianului Daily Mail.

In prezent, unul din opt posturi de doctori specializati in medicina generala este in prezent neocupat. In UK,  medicii cu vechime se pensioneaza imediat ce implinesc 50 de ani si nu sunt inlocuiti de specialisti tineri, deoarece o astfel de cariera nu este foarte populara.

Asa s-a ajuns la situatia in care presiunea asupra cabinetelor medicale este tot mai mare in contextul cresterii imigratiei si imbatranirii populatiei, pacientii avand deseori dificultati in a-si face programari.

Guvernul si-a stabilit ca tinta recrutarea a 5.000 de medici generalisti suplimentari pana in 2020, insa este putin probabil ca obiectivul sa fie indeplinit, mai comenteaza Daily Mail.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: