Managerul SCJU Targu Mures: Asteptam ancheta DNA

05/07/2016

Managerul SCJU Targu Mures: Asteptam ancheta DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerul-scju-targu-mures-asteptam-ancheta-dna/

sala-de-operatiiManagerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, dr. Claudiu Puiac, a declarat, dupa anuntul facut de Ministerul Sanatatii ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru analizarea unor eventuale fapte de natura penala in privinta unor constatari ale Corpului de control, ca achizitia de dezinfectanti s-a facut prin licitatie electronica si ca nu au fost contestatii nici fata de aceasta, nici fata de caietul de sarcini si ca asteapta ancheta.

“Daca Corpul de Control al Ministerului Sanatatii care a efectuat in luna mai o verificare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures considera ca sunt fapte pentru care trebuie sa se pronunte DNA, atunci asteptam ancheta DNA si in functie de rezultatele anchetei vom vedea daca dansii au dreptate sau nu. De introducerea acestor standarde de calitate in mod ‘eronat si nejustificat’ trebuie sa raspunda cel care a intocmit caietul de sarcini. Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca achizitia de dezinfectanti la SCJU Targu Mures s-a facut printr-o licitatie electronica si acest caiet a stat pe SEAP 45 de zile daca nu ma insel si nu au existat nici clarificari, nici contestatii din partea altor firme, nu stiu de ce se considera ca aceste standarde sunt nejustificate. Daca firmele concurente considerau ca aceste standarde erau nejustificate, puteau sa ceara clarificari sau sa conteste caietul de sarcini. Neexistand neclarificari si contestatii, este parerea dansilor”, a declarat managerul SCJU Targu Mures Claudiu Puiac, potrivit Agerpres.

El a mai spus ca nu a contribuit la elaborarea caietului de sarcini, nu a impus nicio conditie si ca aceasta este atributia unui serviciu specializat din cadrul spitalului.

“Intotdeauna trebuie sa luam in calcul ca exista posibilitate si de eroare umana la intocmirea unui caiet de sarcini. Tocmai de aceea aceste caiete de sarcini au stat pe licitatie electronica si spun din nou ca nu s-au cerut clarificari, nu au existat contestatii din partea niciunei firme concurente amintite de catre cei de la Ministerul Sanatatii. Este un caiet de sarcini intocmit de catre specialisti, eu chiar nu ma pricep la standardele alimentare, industriale etc.”, a  mai sustinut Puiac, confom Agerpres.

In privinta constatarii potrivit careia derularea programului de reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului SCJU Targu Mures cu finantare din fonduri europene (Programul Operational Regional) ‘are mai multe nereguli constatate in urma controlului’, dr. Claudiu Puiac a sustinut ca proiectul respectiv s-a derulat prin Consiliul Judetean Mures.

Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a efectuat in luna mai o verificare a SCJU Tg. Mures si a constatat mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii, achizitia de dezinfectanti in anul 2016  s-a facut prin licitatie deschisa in cadrul careia a fost restrictionat artificial participarea firmelor ofertante in favoarea companiilor Hexi Pharma si Al Carina.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi