Manageri de spitale evaluati de Institutul de Management al Serviciilor de Sanatate

19/10/2022
Manageri de spitale evaluati de Institutul de Management al Serviciilor de Sanatate

Manageri de spitale evaluati de Institutul de Management al Serviciilor de Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/manageri-de-spitale-evaluati-de-institutul-national-de-management/

Un proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor prevede ca managerii de spitale vor fi evaluati prin intermediul Institutului National de Management al Serviciilor de Sanatate.

Proiectul de de act normativ are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Acesta propune: introducerea de noi criterii de formare initiala si de ocupare a posturilor prin concurs pentru toate categoriile de functii de conducere – manageri, directori executivi si directori executivi adjuncti ai directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, conducerea serviciilor de ambulanta judetene si a Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, directori generali, directori medicali, medic-sef.

De asemenea, se introduce notiunea de criterii de calitate aferente programelor de formare, elaborate de catre OMS in programul de asistenta tehnica din PNRR, infiintarea unui Institut National de Management al Serviciilor de Sanatate ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Sanatatii, prin reorganizarea Scolii Nationale de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniu Sanitar Bucuresti, care se desfiinteaza.

Potrivit unui amendament, INMSS desfasoara activitati de formare profesionala, in parteneriat cu institutiile de invatamant superior medico-farmaceutic, in domeniul managementului serviciilor de sanatate si alte domenii prioritare ale sistemului de sanatate national, in vederea obtinerii de atestate eliberate de Ministerul Sanatatii, cursuri de scurta durata si alte tipuri de cursuri specifice in domeniile mentionate.

Totusi, deputatul Emanuel Ungureanu a criticat infiintarea institutului, cu noi posturi bugetate, apreciind ca aceasta noua structura ‘nu are nicio valoare’.

Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Hotarare de Guvern privind organizarea si functionarea Institutului National de Management al Serviciilor de Sanatate (INMSS), la finalul lunii septembrie.

INMSS va functiona ca unitate sanitara finantata din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat si va avea cel mult 85 de angajati.

Etichete: manageri de spitale, evaluare manageri de spitale, institut national de management al serviciilor de sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: