S-a aprobat functionarea Institutului National de Management al Serviciilor de Sanatate

30/09/2022

S-a aprobat functionarea Institutului National de Management al Serviciilor de Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-aprobat-functionarea-institutului-national-de-management-al-serviciilor-de-sanatate/

Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Hotarare de Guvern privind organizarea si functionarea Institutului National de Management al Serviciilor de Sanatate.

Conform documentului, Institutul National de Management al Serviciilor de Sanatate (INMSS) se organizeaza ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii. INMSS va functiona ca unitate sanitara finantata din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat si va avea cel mult 85 de angajati.

“Institutul National de Management al Serviciilor de Sanatate va avea ca principal obiect de activitate managementul si analiza serviciilor de sanatate, poate propune adaptarea unor solutii de eficientizare a acestora, astfel incat Ministerul Sanatatii sa dezvolte fundamentat politicile si strategiile privind serviciile de sanatate, iar institutiile sanitare sa fie conduse in mod profesionist.

INMSS va organiza formarea profesionala in managementul serviciilor de sanatate, in colaborare cu institutiile de invatamant superior medical.”, precizeza MS.

Potrivit susrei citate, infiintarea INMSS este un pas important pentru indeplinirea obiectivelor Reformei 3. – R3. Dezvoltarea capacitatii pentru managementul serviciilor de sanatate si managementul resurselor umane din sanatate din cadrul PNRR.

De asemenea, cursurile de formare profesionala cu alte tematici, organizate de fosta Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Sanatate, vor continua pana la finalizare.

Etichete: Institutul National de Management al Serviciilor de Sanatate, INMSS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: