Manager spital: Daca la inceput, la ATI erau pacienti cu comorbiditati, acum sunt pacienti care nu au alte boli

28/08/2020

Manager spital: Daca la inceput, la ATI erau pacienti cu comorbiditati, acum sunt pacienti care nu au alte boli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/manager-spital-daca-la-inceput-la-ati-erau-pacienti-cu-comorbiditati-acum-sunt-pacienti-care-nu-au-alte-boli/

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita spune spune ca rata de supravietuire in randul pacientilor cu Covid-19 care ajung la Terapie Intensiva este mica, un motiv fiind acela ca persoanele se prezinta in stare foarte grava la spital.

“Multe dintre cazuri, cand ajung, ajung in stare foarte, foarte grava. (…) Rata de supravietuire, cel putin la noi, la Bistrita, este mica, pacientii au ajuns in stare foarte grava. La un moment dat, am primit un raport din partea medicului-sef, la ATI aveam o rata de mortalitate de 66% la pacientii internati. Acesta este marele risc, lumea trebuie sa constientizeze: daca prinzi o forma medie sau usoara, nu ai nicio problema; Doamne fereste sa ajungi in Terapia Intensiva. Daca la inceput erau in Terapie Intensiva pacienti cu tot felul de comorbiditati, in momentul de fata sunt pacienti care nu au alte boli”, a declarat Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrita, citat de Agerpres.

In ultima saptamana, in spitalul din Bistrita au decedat sapte pacienti infectati cu noul coronavirus, dintre care trei nu aveau comorbiditati cunoscute, iar la mijlocul acestei luni s-a inregistrat si recordul de pacienti internati la Terapie Intensiva, sectia Covid – 11 confirmati si un suspect, in conditiile in care numarul total de paturi alocat acestora este de 13.

Continut educational:

Potrivit sursei citate. managerul Gabriel Lazany considera ca ar trebui regandit modul de ingrijire a pacientilor cu COVID-19 si trecerea la un sistem modular, cu saloane individuale.

“Este un virus care se transmite foarte usor si in permanenta am zis ca trebuie sa regandim modul de ingrijire a acestor pacienti. Trebuie sa ne gandim la un sistem modular, cu saloane individuale, pentru ca doar asa il poti gestiona corespunzator. Pe sistemul actual de sanatate, care e in toata Romania – saloane de patru, cinci, sase, mai sunt spitale cu opt, zece pacienti intr-un salon, nu poti gestiona astfel de cazuri”, este de parere Lazany.

Etichete: pacienti covid, forme covid, bolnavi coronavirus ati, spital judetean bistrita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza