Managementul terapeutic modern al infectiilor de tract urinar

28/03/2013

Managementul terapeutic modern al infectiilor de tract urinar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managementul-terapeutic-modern-al-infectiilor-de-tract-urinar/

poza conferinta nationala de medicina familiei 2013In incheierea sesiunii de urologie din cea de-a doua zi a Conferintei Nationale de Medicina Familiei 2013 asist. univ. dr. Cristian Surcel a vorbit despre “Managementul terapeutic modern al infectiilor de tract urinar“.

Infectiile urinare reprezinta 40% dintre infectiile organismului, “se lupta cu cele respiratorii pentru intaietate”, dupa cum a apreciat asist. univ. dr. Cristian Surcel.

Aceasta a mai atras atentia asupra faptului ca diagnosticarea infectiilor urinare este un proces complex, care trebuie sa urmareasca aspecte precum:

  • localizarea infectiei – este joasa/inalta
  • tipologia infectiei – simptomatica/asimptomatica
  • gradul de recurenta
  • sunt prezente complicatiile?

Nu in ultimul rand, medicul a subliniat ca infectiile urinare nu trebuie diagnosticate niciodata prin intermediul sumarului de urina, deoarece este un examen care nu ofera date complete.

In continuare, asist. univ. dr. Cristian Surcel a trecut un revista principalele antibiotice recomandate in tratamentul infectiilor de tract urinar, cu indicatiile si contraindicatiile acestora in functie de starea de sanatate a bolavului, precum si cu efectele adverse pe care le au. De asemenea, medicul a mai subliniat si eficacitatea pe care fiecare dintre antibioticele recomandate o are in tratamentul acestor afectiuni inflamatorii.

 

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: