Managementul pacientilor simptomatici la nivelul medicului de familie, in etapa epidemica a Covid-19

23/03/2020
Managementul pacientilor simptomatici la nivelul medicului de familie, in etapa epidemica a Covid-19

Managementul pacientilor simptomatici la nivelul medicului de familie, in etapa epidemica a Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managementul-pacientilor-simptomatici-la-nivelul-medicului-de-familie-in-etapa-epidemica-a-covid-19/

SNMF va ofera metodologia utilizata in Franta pentru managementul pacientilor simptomatici, la nivelul medicilor de familie, in etapa de transmitere comunitara a COVID-19.

Speram ca documentul poate fi un instrument util in organizarea activitatii si in medicina primara. Modelul propus creste accesul pacientilor la servicii medicale fara a pune in pericol de infectare personalul medical si alti pacienti ai cabinetului.

Este o iluzie sa credem ca varianta propusa poate acoperi toate situatiile particulare din practica, dar este un model.

Cu consideratie,
BEX SNMF
………………………………………………………………………………….

In etapa epidemica, la fel ca in epidemiile de gripa, pacientii ce prezinta o forma simpla sau moderata de COVID-19 trebuie luati in evidenta de catre medicii de familie si gestionati utilizand totalitatea resurselor umane, medicale si paramedicale existente la nivel local.

Gestionarea acestora se va face ambulatoriu, de catre personalul medical ce se ocupa in mod regulat de sanatatea pacientilor, cu conditia respectarii recomandarilor de AICI.

Astfel, in etapa epidemica, pacientii cu simptome clare de COVID-19 sunt rugati sa-si contacteze medicul de familie. Exceptie fac cazurile grave unde recomandarea este de a suna la 112.

In paralel, trebuie organizate vizite in comunitati pentru luarea in evidenta a pacientilor ce nu au medic de familie, sau al caror medic nu este disponibil.

Descarca documentul “Managementul pacientilor simptomatici la nivelul medicului de familie, in etapa epidemica a COVID-19” AICI.

Etichete: medici de familie, metodologie covid-19, medici de familie, pacienti simptomatici coronavirus, management pacienti coronavirus, snmf, oms

autor

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: