Mamografiile periodice reduc rata mortalitatii din cauza cancerului de san

04/06/2015

Mamografiile periodice reduc rata mortalitatii din cauza cancerului de san

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mamografiile-periodice-reduc-rata-mortalitatii-din-cauza-cancerului-de-san/

cancer-de-san-mamografii-femeie-in-varstaUn studiu publicat in data de 3 iunie in New England Journal of Medicine arata ca femeile cu varste peste 50 de ani care efectueaza in mod regulat mamografii, au un risc cu 40% de mortalitate din cauza cancerului de san.

Conform Agentiei France-Presse, studiul a fost realizat de experti din 16 tari care au evaluat efectele pozitive si negative ale diferitelor metode de detectare a cancerului de san, pe baza unei analize a rezultatelor a 11 studii clinice controlate si a 40 de studii de observare.

Cercetarea s-a derulat sub egida Agentiei Internationala pentru Cercetarea Cancerului (IARC) din cadrul OMS.

O mamografie ar putea sa ofere asigurari femeilor din intreaga lume asupra faptului ca poate salva vieti si ca screening-ul cancerului de san este un instrument esential pentru cresterea numarului de diagnostice precoce, este de parere si unul dintre co-autorii lucrarii, citat de agentia franceza.

Studiile anterioare care au aratat ca femeile intre 50 si 69 de ani beneficiaza cel mai mult de pe urma mamografiilor si ca indica o reducere substantiala a riscului de a muri de cancer de san, sunt confirmate si de noua cercetare.

Cancerul de san este cel mai frecvent cancer diagnosticat la femeile din intreaga lume si a doua cauza de deces prin cancer din tarile dezvoltate. In tarile cu venituri medii si scazute, unde femeile sunt diagnosticate mai des in stadii avansate ale bolii, acest tip de cancer este prima cauza de deces.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in anul 2012, cancerul de san a dus la 521.000 de decese pe plan mondial.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat