Maladia Covid-19 ataca mai multe organe si provoaca probleme mai grave decat se stia initial

16/07/2020
Maladia Covid-19 ataca mai multe organe si provoaca probleme mai grave decat se stia initial

Maladia Covid-19 ataca mai multe organe si provoaca probleme mai grave decat se stia initial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/maladia-covid-19-ataca-mai-multe-organe-si-provoaca-probleme-mai-grave-decat-se-stia-initial/

Oamenii de stiinta se afla abia la inceputul procesului de intelegere a varietatii uriase de probleme de sanatate cauzate de noul coronavirus, din care unele ar putea avea efecte persistente asupra pacientilor si a sistemelor medicale timp de multi ani de acum inainte, potrivit unor medici si experti in maladii infectioase, citati de Reuters.

Pe langa afectiunile respiratorii care ii fac pe pacienti sa intampine mari dificultati atunci cand respira, coronavirusul care provoaca maladia Covid-19 ataca multe sisteme de organe, provocand in anumite cazuri distrugeri catastrofale, realteaza si Agerpres.

“Credeam ca era doar un virus respirator. S-a dovedit ca ataca insa si pancreasul. Ataca si inima. Ataca si ficatul, creierul, rinichii si alte organe. Nu am inteles aceste lucruri la inceput”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog si directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, California, potrivit surselor citate.

Pe langa dificultatile respiratorii, pacientii cu COVID-19 pot experimenta tulburari de coagulare a sangelui, care pot sa duca la accidente vasculare cerebrale, dar si la inflamatii severe, care afecteaza apoi numeroase organe interne.
Noul coronavirus poate, de asemenea, sa cauzeze complicatii neurologice, care variaza de la migrena, ameteala si pierderea gustului si a mirosului pana la convulsii si stari de confuzie.

In plus, recuperarea poate fi lenta, incompleta si costisitoare, cu un impact urias asupra calitatii vietii pacientului.

Manifestarile ample si diverse ale COVID-19 sunt oarecum unice, afirma medicul Sadiya Khan, cardiolog la Northwestern Medicine din Chicago.

Expertul mai considera ca asupra sistemelor medicale va exista o mare povara in viitor, din cauza cheltuielilor cauzate de ingrijirea persoanelor care au supravietuit maladiei COVID-19.

Etichete: boala covid-19, efecte covid-19, complicatii coronavirus, pacienti vindecati covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: