Mai multe cazuri de cancer la gat din cauza infectiilor cu HPV

05/10/2011

Mai multe cazuri de cancer la gat din cauza infectiilor cu HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multe-cazuri-de-cancer-la-gat-din-cauza-infectiilor-cu-hpv/

Numarul cazurilor de imbolnavire de cancer la gat si la cavitatea bucala este in crestere in special din cauza infectiilor virale cu papilloma (HPV), arata un studiu american, citat de Agerpres.

Numarul persoanelor diagnosticate cu cancer cauzat de HPV era deja de trei ori mai mare in 2004 comparativ cu anul 1988, fapt ce-i determina pe experti sa estimeze ca schimbarile si diversificarea vietii sexuale a dus la raspandirea acestui virus si cresterea numarului de cazuri oncologice.

“Intreaga relatie dintre cancer si HPV ne modifica complet ideea despre grupurile de risc, diagnoza cancerelor si metodele de prevenire”, a declarat prof. Maura Gillison de la Ohio State University si coordonatorul studiului publicat in ultimul numar al revistei Journal of Clinical Oncology.

Mostrele de tesut malign, recoltate de la 271 de pacienti suferind de cancer oral si de gat au fost studiate timp de 20 de ani. Rezultatele au aratat ca printre bolnavii de cancer orofaringeal se remarca un numar crescut de infectii cu HPV. De aici si estimarea cercetatorilor, conform careia 26/1 milion de oameni din SUA sufera de acest tip de cancer cauzat de HPV, comparativ cu 8/1 milion in 1988.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical | Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Webinar medical gratuit | Fierul, energia si contractilitatea

Spitalul “Victor Babes” Timisoara a primit un analizator automat de imunologie

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia