Mai multe antibiotice prescrise in evizite fata de consultatiile la cabinet

18/03/2014

Mai multe antibiotice prescrise in evizite fata de consultatiile la cabinet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multe-antibiotice-prescrise-evizite-fata-de-consultatiile-la-cabinet/

eviziteDesi se preconizeaza ca in 2014 evizitele vor atinge un numar impresionant, 1 milion, specialistii iau in vedere riscurile care pot aparea prin lipsa pacientului la cabinetului medicului de familie. Principalul minus al vizitelor electronice fata de cele fizice este lipsa interactiunii directe intre medic si pacient. Un alt dezavantaj al acestor tipuri de consultatii a fost identificat in tendinta de a prescrie antibiotice in mai multe cazuri decat in vizitele traditionale.

Sinuzita si afectiunile tractului urinar diagnosticate prin evizite

Un studiu publicat in “Archives of Internal Medicine” a analizat daca exista diferente in diagnosticarea pacientilor cu sinuzita si infectii ale tractului urinar in vizita electronica sau in consultatia traditionala.

Din cele 5165 de vizite pentru sinuzita, 465 au fost evizite, in timp ce din cele 2954 de consultatii pentru infectii ale tractului urinar analizate, 99 au fost vizite electronice.

In ceea ce priveste monitorizarea pacientilor cu sinuzita sau infectii ale tractului urinar, nu au fost sesizate diferente in cadrul celor doua tipuri de vizite.

Diferente de tratament in evizite

Autorii studiului au aratat ca exista o tendinta de a prescrie antibiotice pentru pacientii consultati in cadrul vizitelor electronice.
Aceasta tendinta a fost mai mica in cazul prezentarii pacientilor la cabinetul medicului de familie.

Specialistii iau in considerare posibilitatea ca evizitele sa fie utilizate doar pentru a confirma daca un pacient trebuie sau nu sa se prezinte la cabinetul medicului de familie pentru o consultatie mai amanuntita.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala