MAE: Se recomanda vaccinarea impotriva poliomielitei inainte de a pleca spre Asia sau Africa

15/05/2014

parkinson1Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda vaccinarea impotriva poliomielitei tuturor persoanelor care doresc sa calatoreasca pe termen scurt in Afganistan, Guineea Ecuatoriala, Nigeria, Pakistan, Siria, Somalia, Camerun, Etiopia, Irak. Recomandarea vine dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeza ca raspandirea poliomielitei la nivel international reprezinta in momentul de fata un risc major.

Vaccinarea se face cu patru saptamani inaintea calatoriei

In comunicatul emis de MAE, se precizeaza ca vaccinarea cu o doza de vaccin polio inactiv (VPI) trebuie sa se faca inainte de a pleca in calatorie cu patru saptamani.

“Vaccinarea se face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau pentru cazuri de urgenta inaintea plecarii. Vaccinarea va fi consemnata pe un format al Organizatiei Mondiale a Sanatatii ‘Certificat de vaccinare sau profilaxie’ specificat in Anexa 6 a Regulamentului Sanitar International 2005 (carnetul galben). Acest carnet va insoti documentele de calatorie”, precizeaza MAE”.

Pacientii trebuie sfatuiti sa se informeze din surse autorizate

MAE recomanda  tutoror persoanelor ca, inainte de a se deplasa catre una din destinatiile mentionate, sa se informeze de la persoane competente, de la institutiile medicale  autorizate din acele state sau pe site-urile specializate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Inspectia sanitara de stat din cadrul MS a dat aproape 6000 de amenzi

Numarul si tipurile de analize medicale pentru personalul din spitale va fi stabilit printr-o Hotarare de Guvern

28 de medici de familie din Covasna se apropie de pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza