Lipsa de interes fata de noua Lege a Sanatatii

25/09/2012

Lipsa de interes fata de noua Lege a Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsa-de-interes-fata-de-noua-lege-a-sanatatii/

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatiii, dr. Vasile Cepoi si-a exprimat ingrjorarea privind  lipsa de interes a reprezentantilor opiniei publice , a asociatiilor profesionale si de pacienti, sindicatelor etc. fata de noua Lege a Sanatatii.

Prima forma modificata a pachetului de servicii de baza de care va beneficia un asigurat in urma contributiei la fondul de asigurari de sanatate se va regasi deja in Contractul- Cadru de anul viitor. Lucram la acest pachet care va fi definit astfel incat sa putem reduce,  pana la eliminare, listele de asteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, insa, de la compensare, medicamentele neesentiale, ieftine, cu valoare pana in 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi sustinute de asigurat, dar costa fondul de sanatate aproape 20 milioane de euro anual. Pachetul de baza va raspunde unei intrebari esentiale- pentru ce risc ne asiguram? Pentru cel major, adica pentru o boala la care nu ne putem permite tratamentul (cancer, diabet etc) sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afectiuni respiratorii, a declarat, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi. In conformitate cu intelegerile dintre autoritatile romane si  organismele internationale, Legea Sanatatii ar trebui sa intre in dezbaterea Parlamentului Romaniei, in prima parte a lunii decembrie.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19