Stiri medicale

Lipsa de interes fata de noua Lege a Sanatatii

Data ultimei actualizari: 26/09/2012

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatiii, dr. Vasile Cepoi si-a exprimat ingrjorarea privind  lipsa de interes a reprezentantilor opiniei publice , a asociatiilor profesionale si de pacienti, sindicatelor etc. fata de noua Lege a Sanatatii.

Prima forma modificata a pachetului de servicii de baza de care va beneficia un asigurat in urma contributiei la fondul de asigurari de sanatate se va regasi deja in Contractul- Cadru de anul viitor. Lucram la acest pachet care va fi definit astfel incat sa putem reduce,  pana la eliminare, listele de asteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, insa, de la compensare, medicamentele neesentiale, ieftine, cu valoare pana in 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi sustinute de asigurat, dar costa fondul de sanatate aproape 20 milioane de euro anual. Pachetul de baza va raspunde unei intrebari esentiale- pentru ce risc ne asiguram? Pentru cel major, adica pentru o boala la care nu ne putem permite tratamentul (cancer, diabet etc) sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afectiuni respiratorii, a declarat, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi. In conformitate cu intelegerile dintre autoritatile romane si  organismele internationale, Legea Sanatatii ar trebui sa intre in dezbaterea Parlamentului Romaniei, in prima parte a lunii decembrie.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.