Legea vaccinarii, in dezbatere publica in aprilie

04/04/2016

Legea vaccinarii, in dezbatere publica in aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-vaccinarii-in-dezbatere-publica-in-aprilie/

vaccin-copiiConform oficialilor din Ministerul Sanatatii, proiectul legea vaccinarii ar urma sa fie supus dezbaterii publice,cel mai probabil in a doua jumatate a lunii aprilie.

“Ministerul Sanatatii a fost promotorul acestei legi. Actiunea a inceput in 2015, iar Ministerul Sanatatii este determinat in a duce la bun sfarsit aceasta initiativa legislativa, cu ajutorul Parlamentului Romaniei. Probabil ca dupa jumatatea acestei luni va aparea si in transparenta decizionala, dupa care isi va urma cursul legislativ”, a declarat Victor Strambu, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

De asemenea, presedintele comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor, Florin Corneliu Buicu, a precizat ca isi doreste ca in cadrul dezbaterilor care vor avea loc in Parlament sa fie expuse toate argumentele pro si contra vaccinarii, dar sa primeze interesul superior al copilului si datele medicale.

“Astept din partea MS varianta finala, prin asumarea acestui proiect si inaintarea de catre Guvern ca si initiativa legislativa catre Parlament. Daca termenul pe care Victor Strambu l-a enuntat aici va fi depasit foarte mult timp, pot sa va spun ca parlamentarii, care au drept de initiativa legislativa, ar putea prelua acest proiect, pentru a-l depune”, a afirmat Corneliu Buicu, conform Agerpres.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila,  spune ca proiectul de lege sunt mentionate opt antigene: difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, hepatita B, rubeola, rujeola si oreion.

“Acestea vor fi antigenele — cum doriti sa le spuneti: “inalt recomandate”, “obligatorii”. Cuvantul acesta “obligatoriu” revine si este utilizat ca un soi de sperietoare. Eu cred ca noi trebuie sa ne referim la legea sanatatii obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinarii obligatorii, la care toata lumea trebuie sa contribuie”, a adaugat Rafila, conform sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Mihai says:

    Sa-si vaccineze ei copii cu tot felul de chimicale, metale grele si virusi care provoaca aceste boli. Vor sa ia copiii care nu sunt vaccinati???
    Serios??? Ati muncit voi pentu ei, sa-i concepeti, sa-i cresteti mari si sanatosi, sa-i educati.
    Neamul romanesc nu a fot niciodata atat de dezbinat, inrobit si imbolnavit. Nu trebuie sa mai acceptam mizeriile UE si USA.
    Dragi romani, TREZITI-VA!!!!!!!!!!!!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: